„Искаме да разгърнем своята програма, която се основава на двата

...
„Искаме да разгърнем своята програма, която се основава на двата
Коментари Харесай

Илхан Кючюк обяви акцентите на ДПС в кампанията

„ Искаме да разгърнем своята стратегия, която се основава на двата целта на Европа - зелената стопанска система, зелената договорката. И, несъмнено, на дигитализацията. Това са две огромни тематики, които движат и международната общественост, и европейската. Бихме желали да представим през тях по какъв начин можем да имаме стопански напредък, който да е 5, 6, 7 % и по този начин да можем да достигнем след 15-20 години средноевропейското ниво на приходите. “

Това сподели съпредседателят на АЛДЕ и евродепутат на Движение за права и свободи Илхан Кючюк в „ Седмицата “ по Дарик радио.

Той сподели още, че Движението ще сложи и още една тематика - за ролята на президента в една парламентарна република.

„ Радев, бидейки властнически стопанин на държавното управление и на президентската институция, сподели изключително през последните няколко месеца, че не вижда смисъла на президентската институция по метода, по който я вижда Конституцията “, съобщи Кючюк.

Той напомни, че преди време двама президенти - Петър Стоянов и Георги Първанов са изпълнили със наличие Конституцията, с цел да бъдат публичните модератори, от които обществото имаше потребност в тежките моменти.

„ Какво направи Радев – сподели пестник. В положение на тежка борба и рецесии, на нас не ни е нужно опълчването, на нас ни е необходим необятния публичен консенсус, а президентската институцията би трябвало да зададе параметрите на този консенсус “, безапелационен е евродепутатът.

„ Аз считам, че огромна част от проблемите в българската реалност, се сътвориха и задълбочиха поради това, бе българският президент не разбираше своето място и значение. Създадоха се червени линии. Къде го има това по света? “, добави представителят на Движение за права и свободи.

По мотив кандидатурата на проф. Анастас Герджиков той съобщи, че следи изявите му, познава го като академик и човек с ясни публични позиции.

„ Намирам тази кандидатура като такава, която може да донесе стабилитет на страната “, съобщи той като акцентира, че това е персоналното му мнение.

„ След влизането ни в Европейски Съюз и НАТО ние нямаме огромни тематики, по които да се обединим и да вървим и това е огромната ни болежка. Днес имаме проект за възобновяване и резистентност, стотици анализатори, политолози, икономисти, финансисти споделят какво би трябвало да се случи, и все пак ние нямаме нищо.

Голяма част от страните в Европейски Съюз знаят по какъв начин би трябвало да наподобява тяхната енергетика, по какъв начин би трябвало да действат икономическите и обществените системи в бъдеще, знаят какво опазване на здравето и обучение би трябвало да имат за децата им. Знаят какъв е проекта им.

А какъв е проектът за България – политическо говорене и тежко опълчване. И това къде ни води – стоим като най-бедната страна в Европейски Съюз, най-социално изключената, най-политически изключената. Ние вредим сами на себе си “, безапелационен е съпредседателят на АЛДЕ.

По мотив нападките против Делян Пеевски, Кючюк беше сбит, само че съответен:

„ Ние бяхме доста ясни, няма да ревизираме поддръжката си – когато приказваме за Пеевски, ние желаеме обстоятелства. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР