Искаме да направим магистрала „Струма, както и да запазим „Скаптопара,

...
Искаме да направим магистрала „Струма, както и да запазим „Скаптопара,
Коментари Харесай

Борисов: До месец и половина да има решение за Струма

Искаме да създадем автомагистрала „ Струма ", както и да запазим „ Скаптопара ", археолозите и инженерите да ми дадат решение. Това сподели пред публицисти министър председателят Бойко Борисов, откакто инспектира сектора от автомагистрала „ Струма " при откритите остатъци от антично населено място до село Покровник, съобщи Фокус.

На обекта участваха десетки протестиращи жители, искащи опазване на археологическите разкопки.

Министър-председателят беседва с тях. Мъж се обърна към Борисов като съобщи, че на референдум хората са дали своят вот „ за " опазване на разкопките и попита какво следва. Премиерът съобщи пред протестиращите: „ Спираме автомагистралата и отиваме да строим нагоре на север. Какво да създадем друго? Искаме да създадем автомагистрала. От 1973 година знаят, че има разкопки тук. Защо не протестирахте тогава? Защо не е направено? Знаете ли какъв брой археология сме създали по страната? Искам да го създадем като хората, по тази причина търсим решение по какъв начин да го създадем ", добави Бойко Борисов.

Той изясни, че са налети милиони в Благоевград, при което протестиращите обявиха, че са признателни и правят оценка свършеното.

„ Ние не по-малко от вас желаеме това да се резервира. Искам археолозите и инженерите да ми дадат решение. В пожарната едно време не сме учили по какъв начин да местим автомагистрали ", разясни Борисов.

По думите му комунистите от Българска комунистическа партия са знаели за античното населено място „ Скаптопара ", трактористите са го орали и нищо не са създали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР