Искаме да изразим ясно и категорично позицията на ГЕРБ-СДС относно

...
Искаме да изразим ясно и категорично позицията на ГЕРБ-СДС относно
Коментари Харесай

ГЕРБ иска преразглеждане на решението на ЦИК за резултата от преброяването на бюлетините

„ Искаме да изразим ясно и изрично позицията на ГЕРБ-СДС по отношение на решението на ЦИК за одобряване на мостри за изборни бумаги , въпрос, който провокира дискусия през последните дни. Нашето мнение е, че почитаме всяко решение на самостоятелен държавен орган, само че това не значи, че се съгласяваме с него. Самото решение да се отбелязва в протоколите общият резултат от преброяването на хартиената и на бюлетините за машинно гласоподаване не намира поддръжка “. Това съобщи Росен Желязков от ГЕРБ на ексклузивен брифинг в централата на партията, съобщи БГНЕС.

„ Така, както има разделно преброяване на хартиените бюлетини и на бюлетините за машинно гласоподаване, също би трябвало да се запише в обособени колони, което ще отговори на доста въпроси, които вълнуват обществото: за съотношението на упражняването на правото на избор с хартиената бюлетина, с бюлетина за машинно гласоподаване, които имат значение и за статистиката, и за бъдещи управнически решение “, акцентира Желязков.

Той уточни, че ГЕРБ не приема отправените упреци , че има някакво отношение за взимане на решението и ще упорстват в границите на компетенциите, които има ЦИК, преразгледа това решение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР