Искаме да има край за дълговете на физическите лица от

...
Искаме да има край за дълговете на физическите лица от
Коментари Харесай

Емил Радев: Искаме да има край за дълговете на физическите лица

Искаме да има край за задълженията на физическите лица от частно юридически темперамент, когато те към този момент няма по какъв начин да ги заплащат, уточни Емил Радев в предаването „ Лице в лице “ във връзка концепцията на ГЕРБ и Обединените патриоти за Закон за персоналния банкрут.
Идва ли краят на " безконечния дебитор ": Вътрешна македонска революционна организация внася Закон за персоналния банкрут Нормативният акт е очакван да важи единствено за жители, не и за компании
„ В момента в България следим фигурата на безконечния дебитор. Човек, когато закъса стопански било то тъй като не може да си заплати отговорностите към банки, топлофикация или енергото, или някакъв различен вид отговорности, дори когато бъде наказан и правосъден реализатор разпродаде цялото му имущество, нормално той остава да дължи още пари “, изясни Емил Радев.

По думите му в огромна част от случаите се вижда, че не стига разпродаването на имуществото, не престават да се натрупат законови лихви, разходи, а с течение на годините вместо да понижава, дългът се усилва.

„ В България това може да продължи безграничен интервал от време, дори в случай че длъжникът почине, неговите наследници ще продължат да дължат. Това не може да продължава по този начин за българските жители, които видяхме, че в актуалната рецесия бяха доста съществено ударени със намаляване на приходите “, означи юристът.

Според него това значи, че ще се усилят и изпълнителните каузи, ще се усилят и задълженията.

„ Както страната на десетата година се отхвърля от обществените отговорности, тъй като има 10 годишна безспорна отминалост за обществените отговорности, по този начин да въведем и 10-годишна безспорна отминалост за отговорностите на физическите лица, които не са търговци “, предложи Емил Радев.

„ В 99% от случаите след 10 години към този момент няма какво да вземеш на тези хора. От там нататък те не могат да порастват, нямат обозрим интервал от време, с цел да стартират на чисто, да градят фамилната си стопанска система. Каквото са имали - взето им е”, уточни Емил Радев.

Според него, в случай че човек е дебитор не може да подпише и трудов контракт, тъй като ще му създадат запор на заплатата. Така, по думите на Радев, той е заставен да стане част от сивата стопанска система, не заплаща налози и осигуровки и това не добре нито за страната, нито за длъжника.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР