„Искаме България да стане по- добро място за живот- инвестициите

...
„Искаме България да стане по- добро място за живот- инвестициите
Коментари Харесай

Институциите се обединяват около обща платформа за дигитализация на образованието

„ Искаме България да стане по- положително място за живот- вложенията в образованието са най- положителният метод да реализираме това. Целта на акция „ Образование 4.0 “ е да сътвори условия, които да накарат повече хора да останат тук. Знанията и уменията зависят от просветителната система. Дигитализацията не е самоцел – тя е инструмент за достъп до информация и умения за сериозно мислене, метод образованието да стане забавно. “ Това съобщи основният изпълнителен шеф на VIVACOM Атанас Добрев на националната конференция за цифровизация на образованието „ Образование 4.0 “, която се организира през днешния ден в НДК.
Умението да се намира, употребява и обработва информация е основно за житейската и професионална реализацията на сегашните възпитаници. Това е повода софтуерна компания като VIVACOM да влага в дигитализацията, която е причина за модерно образование и обучение, добави Добрев.
Над 200 учители, възпитаници и родители, основатели на цифрово наличие и специалисти се събраха в зала 6 на НДК, с цел да разясняват меморандума и пътната карта за цифровизация на образованието. Двата документа сплотяват предложенията на всички участници в просветителния развой, които самодейността „ Образование 4.0 “ събра от началото си през юни 2018 година.
„ Имаме потребност от този спор, с цел да префокусираме образованието “, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев пред участниците в националната конференция. „ Можем да се обединим към платформа за цифровизация на образованието, вижданията ни не се разграничават “. Така министър Вълчев разяснява меморандума и пътната карта.

Още в средата на тази година всяко българско учебно заведение ще има достъп до безвъзмездна Wi-Fi мрежа, безапелационен беше той. В момента се построява мрежа в последните 600 учебни заведения, които нямат такава. МОН ще продължи да финансира построяването им. Целта е интернет в учебно заведение да бъде безвреден и ориентиран към просветително цифрово наличие. Обучението в цифровата креативност ще се уголемява, в това число и в предучилищна възраст. Учителите ще бъдат подтиквани да развиват цифровите компетентности, даде обещание министърът. Министърът се ангажира и със основаването на облак с гратис образователно наличие, в който учителите могат да способстват. Подготвя се нов стандарт за физическата среда в учебно заведение, съобщи още министърът на образованието. Новите класни стаи ще дават опция за повече независимост по време на час.
Общо е мнението на участниците в полемиката, че е нужен документ – пътна карта, която да дефинира модел и рамка за дигитализацията на образованието. Участниците подчертаха, че салдото сред обичайното и цифровото обучение би трябвало да се резервира. Целта на цифровизация е да сътвори хора, способни на сериозно мислене и креативност. Отчетена беше нуждата от електронни дневници, тъй като те са изискването за интензивна връзка сред преподаватели и учители. Технологиите ще оказват помощ за опазване на любознанието и жаждата за познания на децата, с които те влизат в учебно заведение, обявиха участници в полемиката.
Кампанията „ Образование 4.0” на VIVACOM и в. ”24 часа” ще продължи дълготрайно да работи както за разпространение на положителните образци за цифрово обучение у нас и обмяната на опит сред участниците в образователния развой, по този начин и за въвеждане на новите технологии и използване на изгодите от тях във от ден на ден български учебни заведения. В партньорство с Министерството на образованието и науката, Столична община, Дигиталната национална коалиция, Асоциация „ Родители “, Център за безвреден интернет и Образователна платформа Уча.се ще бъде дефинирана подробна пътна карта за въвеждане на дигитализацията в образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР