Искам ясно да заявя, че администрацията (на президента Джо Байдън)

...
Искам ясно да заявя, че администрацията (на президента Джо Байдън)
Коментари Харесай

САЩ: Разработваме мерки за подкрепа на България след прекратяването на доставките на руския газ

" Искам ясно да заявя, че администрацията (на президента Джо Байдън) в цялостна степен поддържа България ", сподели Донфрид, която напомни, че Русия е взела решение да спре доставките на газ за Полша и България.

" Полша към този момент се движеше в посока отричане от съветската сила, тъй че тя може да се оправи с това относително добре. България е доста по-уязвима ", заключи Донфрид, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя акцентира мощната поддръжка, която е получил българският министър председател Кирил Петков при визитата си в Съединените щати тази седмица.

" Имам сътрудници, които работят безусловно всеки ден с премиера Петков, с цел да оказват помощ на България да обмисли по какъв начин да се оправи с това… по какъв начин ние можем да им помогнем да си обезпечат нужните доставки ", означи Донфрид.

Тя уточни, че като цяло Съединени американски щати се стремят да оказват помощ на европейските страни в тяхното търсене на различни снабдители на запаси. " Смятам, че нашата роля тук се показва в това да помогнем на европейците да намерят различни снабдители. И американският полутечен газ тук играе основна роля ", заключи Донфрид.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР