Искам ясно да поясня - няма да се сменя българската

...
Искам ясно да поясня - няма да се сменя българската
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол

Искам ясно да поясня - няма да се сменя българската конституция, няма да се вкарва трети пол, няма да се вкарва в образователната стратегия разяснение за хора, които имат друго чувство за себе си отвън жена и мъж, няма да се признават задгранични еднополови бракове, тъй като българската конституция не разрешава.

Това съобщи в предаването „ Тази неделя " по Би Ти Ви министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Тя разгласи, че Министерството на външните работи е изготвило меморандум, който да изясни понятията, въведени в Истанбулската спогодба. Този документ е подготвен и е раздаден на всички депутати.

Тя заяви още, че във вторник в 11 ч в аулата на Софийския университет ще има необятно обществено публично разискване на Истанбулската спогодба, където министърката се надява да бъдат разсеяни всички подозрения.

" Апелът ми е дано първо да прочетем, след което да разясняваме този документ. Преди всичко това е най-всеобхватният документ от 2011 година на Съвета на Европа, който за пръв път слага толкоз в сбит тип противодействието против насилието и отбраната на дамите, изравнявайки с съответни дейности това равнопоставяне, за което и ние имаме закон ", акцентира министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР