Искам сърдечно да благодаря на тези, които вече са бивши

...
Искам сърдечно да благодаря на тези, които вече са бивши
Коментари Харесай

Цветанов: Най-големият проблем в днешното управление е, че няма никакъв план за действие с хоризонт

Искам сърдечно да благодаря на тези, които към този момент са някогашни членове на ГЕРБ, не се съобразиха със страха, който беше всяван на всички места и сега са с Републиканци за България. Също по този начин желая да благодаря на всички тези качествени, стойности хора, които привлякохме, тъй като знаете, че един от зам.-председателите на Републиканци за България е Тамер Хасан. Тамер Хасан е човек от силистренския регион, от Дулово. И постоянно съм казвал, че в една национално виновна партия, която желае да прави национална политика и да има хоризонтално покритие в цялата страна, би трябвало да има представителност и на този етнос, който е най-големият след християните. И по тази причина мюсюлманите считам, че би трябвало да имат своята представителност с сходна позиция “, сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в аудиокаста „ Това е България “ на „ Фокус “.
Цветанов добави, че след локалните избори Републиканци за България има 70 общински съветника. „ В момента някои от сътрудниците към този момент са зам.-кметове в общини, кметове на общини, кметове на обитаеми места. Така че малко по малко, значимото е да бъдат чисти хората, да бъдат с този заряд за това, което би трябвало да се промени в страната. Не непременно би трябвало да си в ръководството, не непременно би трябвало да си в Народното събрание, тъй като тогава в действителност губиш своята еднаквост като персона и няма по какъв начин да отстояваш кардиналната си позиция, която с заявил години наред, по този начин наречения „ евроатлантизъм “.
„ Има незаинтересованост в обществото и отвращение за някаква дейна гражданска позиция, пристигна и следващото отчаяние, което хората претърпяха от „ Промяната “ и „ Демократична България “, тъй като те бяха артикул на президента Радев, получиха социална поддръжка на база декларираните им кардинални позиции за смяна на статуквото, и виждате, че след няколко парламентарни избори за къс интервал от време в този момент към този момент имаме държавно управление, което е на ротация. Правителството не е изпълнило нито един от главните си задължения, за което беше основано, тъй като знаете, че в управническата стратегия е записано на уеб страницата на Министерски съвет: триумф е влизането в „ Шенген “ на последния съвет през октомври месец. Това не беше допустимо да се случи. В момента имаме непълен „ Шенген “, който по всяка възможност ще стане факт от март месец, само че той е въздушен и морски, което значи, че за бизнеса и за елементарния жител няма да има безусловно никаква смяна. Бизнесът още веднъж ще натрупа загуби с престоите, които ще има на българо-гръцката и на българо-румънската граница. Ще има още веднъж километрични опашки, които ще бъдат за туристическия сезон, към Гърция или към България, което значи, че тази съществена функционалност, с цел да се сътвори държавното управление и залегнала в главните му цели, не може да се осъществя “, даде за образец Цветанов.
„ Другото, което следя е с еврозоната – всички специалисти, които споделят обективното мнение, знаят, че от 2025 година няма по какъв начин да се присъединим към еврозоната. И другото, което е най-същественият проблем, и тъкмо тук съгласно мен трябваше да се концентрира повече внимание и сила на държавното управление, а не междуличностните им престрелки, това може да бъде, единствено и само когато се обединят към Плана за възобновяване и резистентност “, добави Цветан Цветанов.
„ Най-големият проблем в днешното ръководство е, че няма никакъв проект за деяние с небосвод 5-10-15 години. Ти би трябвало да създадеш този капиталов климат, посредством който да могат да се обрисуват избрани компании да влагат в страната ни, да не променяш данъчното законодателство, което визира този инвеститорски интерес, който би трябвало да бъде предпазен и да има някаква прелест. Ние сега просто гоним и евентуални вложители, които може би са възнамерявали да влагат в страната, тъй като те ще избират една Гърция, ще предпочетат една Румъния, даже ще избират една Турция, която е отвън Европейския съюз, само че има добра работна ръка. Вие виждате в Северна Македония всичко това, което се случва, даже и при тези предварителни парламентарни избори, които са предизвикани да бъдат извършени там, виждате отново какъв политически консенсус се реализира с избора на по този начин наречения „ длъжностен кабинет “. За първи път албанец ще ръководи страната, това е ръководителят на Народното събрание и също по този начин министърът на вътрешните работи, който е назначен в този временен или длъжностен кабинет е от опозицията от ВМРО-ДПМНЕ, което значи, че те са построили и са създали подобен парламентарен режим, с цел да може фактически да има бистрота в изборния развой и да няма клатушкане в една или в друга посока. И една Северна Македония да наподобява по-добре политически на фона на България, която е член на Европейския съюз! “, даде за образец Цветанов.
„ Смятам, че това е несериозно и ние би трябвало доста да наваксваме от това закъснение, което получаваме през днешния ден. И тези бюджетни прогнози, които са дадени с приходната част, аз съм уверен, че освен това политическо положение и тази липса на вероятност бюджетът няма да бъде изпълнен в този си размер, който е очакван, и може би част от тези финансови разноски, които са планувани, също няма да могат да бъдат изхарчени, тъй като първо няма да ги има, и другото, което е, че има поредност от процедури, които едва ли ще могат да бъдат извървени “.
Цветанов изрази мнение, че към този момент няма същинска действителна градивна съпротива, всичко е единствено цирк, всичко е единствено кавги и в действителност обществото или политолозите споделят: „ Няма опция “. Това още повече убива всякаква и дребна вяра и сила, която би могла да има в хората. И по тази причина това, което ние вършим сега от Републиканци за България дружно с нашите сътрудници от Коалиция „ Заедно за мощна община “, е да споделяме с нашите структури по места и да търсим тези престижи, които фактически са с доверие в обществото. Защото единствено да ви кажа, че когато бях преди няколко дни в Стара Загора ми споделиха, че в Раднево настройките са да бият депутатите, а не да си приказват с тях. Това е много обезпокоително от позиция на настройки в обществото “, даде за образец Цветанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР