Искам само да се махна оттук! По време на карантината

...
Искам само да се махна оттук! По време на карантината
Коментари Харесай

Да оцелееш в най-бедния квартал в Испания във времената на коронавирус

" Искам единствено да се махна отсам! "

По време на карантината Соня Гарсия, жителка на Севиля, е останала без работа и е родила четвъртото си дете в Трес Мил Вивиендас, най-бедния квартал в Испания.

Ефектът от пандемията беше пагубен за този южен квартал на андалуския град, въпреки че заразяването с вируса там остана мощно лимитирано.

До март Соня работела в бар за чурос, само че карантината я лишила от работата, споделя тя, застанала пред своя блок, където земята е осеяна с части стъкло, отпадъци и мъртвец на плъх, изсушен от от палещото слънце. Мъжът ѝ, строител арматурист, също бил незает. Двойката останала с нулеви приходи и се наложило да потърси помощ от организациите, работещи в квартала, с цел да оцелее (300 евро за храна), както и от католическото съдружие " Каритас " и 85-годишния ѝ татко.

Последвал нов удар за 35-годишната жена, която родила през май четвъртото си дете в тежки условия ( " Наложи се да отида с кола за спешна помощ, сама ", спомня си тя). Веднъж към този момент била губила работата си - в различен ресторант през 2009 година, по време на предходната икономическа рецесия. Оттогава се заредили единствено краткотрайни работни места - камериерка, болногледачка за възрастни. Сега желае да се запише на курсове по танатопраксия (техника за консервация на трупове), споделя тя пред кореспондента на Агенция Франс Прес в офиса на асоциацията " Ентре амигос " ( " Сред другари " ), чиято стратегия за включване обезпечава всяка година 100 контракта за работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР