Искам с изключително задоволство да споделя, че активният диалог с

...
Искам с изключително задоволство да споделя, че активният диалог с
Коментари Харесай

Президентите на България и Азербайджан обсъдиха допълнителни газови доставки

Искам с извънредно удовлетворение да споделя, че интензивният разговор с Азербайджан на високо и най-високо равнище през последните години способства нашите връзки да се повдигнат на нивото на стратегическо партньорство. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто организира диалог на „ четири очи “ с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Той е у нас на двудневна аудиенция по покана на президента Румен Радев.

Програмата на визитата на президента Алиев планува също присъединяване в церемонията на следващия ден по въвеждане в комерсиална употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, която ще се състои в зала 3 на НДК.



За нас Азербайджан се утвърди като мечтан, предпочитан и благонадежден сътрудник, сподели Радев. Аз се веселя, че споделяме вижданията си да продължим да развиваме нашето прагматично и ползотворно съдействие в редица области от съвместен интерес, добави президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

„ С президента Румен Радев обсъдихме доставките на спомагателни количества природен газ за България и ще засегна тази тематика на национално ниво, като се върна “, сподели от своя страна президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

„ Днес България и Азербайджан са другари и стратегически сътрудници, ние взаимодействаме доста по-близо, имаме доста по-близки връзки “, уточни Алиев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР