„Искам отново да подчертая, че позицията на България не е

...
„Искам отново да подчертая, че позицията на България не е
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Позицията на България по темата за РСМ остава непроменена

„ Искам още веднъж да подчертая, че позицията на България не е изменена по тематиката за Република Северна Македония. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин от Народното събрание като добави: „ Вчера Министерството на външните работи публично при присъединяване в Съвета " Общи въпроси " удостовери тази позиция. Тя е залегнала в съдружното съглашение. Там също е записано, че ще се поддържа необятно единодушие в България по този въпрос. "

По думите на социалиста методът, по който е представено изявлението на Кирил Петков пред " Файненшъл таймс " в българските медии не е това, което е в истинския текст.

„ Българската позиция остава единна. Тя е тази, която е доказана с решение на Народното събрание. В нашето съглашение написа, че тази позиция остава, само че тя ще бъде надградена с хрумвания за нови взаимни комисии, за съдействие в обособени сфери. Това може би е новото, което е имал поради господин Петков в своята позиция ", разяснява Кристиан Вигенин.

„ Това е хубава самодейност да се търси по-широко съдействие, само че до момента в който Република Северна Македония не извърши уговорките си и настояванията от българска страна, нова позиция по тези въпроси не може да има и към този момент България не може да даде единодушие за старт на договарянията ", сподели още социалистът.

Вигенин изясни, че задължението на Република Северна Македония стои и когато става въпрос за нови хрумвания, на първо място от тях се чака да изпълнят това, което към този момент е сложено от българска страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР