Искам номинацията ми да бъде оттеглена. Причината е координираната атака

...
Искам номинацията ми да бъде оттеглена. Причината е координираната атака
Коментари Харесай

Номинираният за транспортен министър Александър Манолев се отказва от поста

Искам номинацията ми да бъде оттеглена. Причината е координираната офанзива към мен и неточните изказвания без доказателства. Опитват се да блокират работата ми в Министерството на превоза. По този метод се нападна целият кабинет. Това съобщи номинираният за транспортен министър Александър Манолев на брифинг в Министерски съвет.

"Всички тези съшити изказвания нямат нищо общо с истината. Най-важното мен е, за какво тъкмо в този момент някой реши да ми съшива сходни изказвания. Не мога да позволи да ме вкарват в пояснителен режим. Получих над 6000 преференции, само че очевидно в този момент е моментът да се откриват такива неща към мен ", сподели още той.

"Предстои да се срещна а юристи, с които да обсъдим и моите контрадействия, тъй че да защитя себе си от тези изказвания ", добави Манолев.

Припомняме, че през днешния ден Манолев беше нападнат от в. "Капитал ". От обявата излиза наяве, че той е бил обвиняем за причиняване на злополука с породена телесна щета. Инцидентът е от май 2012 година, когато той прави неразрешен завой по столичния бул. "Васил Левски ".

Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна контузия и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски областен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и одобряват, че Манолев е почтен. В претекстовете на градските съдии Иван Коев, Стефан Милев и Боряна Воденичарова е записано, че по колата няма следи от удар, на видеозаписа не се вижда джипът да е блъснал дамата, по нея няма други контузии с изключение на черепно-мозъчните, а протоколът от злополуката е формиран в нарушаване на закона. По случая има две висящи цивилен каузи от наследниците на умрялата жена - нейният брачен партньор и брат й.

Те желаят обезщетение, само че не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (тъй като джипът, който е управлявал, е с немска регистрация и е със зелена карта) - за претърпени от тях вреди от гибелта и за претърпени от нея вреди. По първото от тях, заведено от брачна половинка й и нейния брат, искът е почетен отчасти на първа инстанция. Съдът приема, че оправдателната присъда против Манолев не го обвързва, защото тя е постановена поради "дискредитиране на протокол за оглед заради подписването му от поемни лица, които не са участвали на съставянето му и не са били осведомени по отношение на събитията, валидирани и доказани от тях посредством сключване на протокола ".

За да обоснове тезата си, гражданският съд се базира на призната от него автотехническа експертиза, която удостоверява конфликт сред автомобила и дамата. Решението по този проблем не е дефинитивно, защото е обжалвано, а делото е планувано за разглеждане пред Софийския апелативен съд. По това дело той е издирван като очевидец, само че не е открит и е премахнат.

Второто гражданско дело, което е за претърпените от брата и брачна половинка на умрялата жена вреди, Александър Манолев е свикан като очевидец и дава пояснения, че дамата се е подхлъзнала и паднала обратно пред джипа и той спрял, с цел да й помогне, само че не я е удрял с автомобила. Следващото съвещание по него е на 1 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР