Искам да забравя всичко, да изтрия всичко от главата си

...
Искам да забравя всичко, да изтрия всичко от главата си
Коментари Харесай

Майката на убиеца от Неделево: Искам да забравя всичко

Искам да не помни всичко, да изтрия всичко от главата си и да не помня нищо, по този начин стимулира спорните си показания майката на Стоил Терзиев при разпита си пред Окръжен съд Пловдив по-рано през днешния ден.

Припомняме, че през октомври предходната година Терзиев бе наказан на 18 години затвор при първичен непоколебим режим по тази причина, че е умъртвил татко си по изключително нечовечен и непосилен метод в село Неделево, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.В началото на тази година Терзиев апелира присъдата си пред втора инстанция, като изиска от въззивния съд наказването му да бъде понижено.

През февруари Апелативен съд Пловдив анулира 18-годишната присъда на Стоил Терзиев.

Според решението им тогава делото би трябвало да бъде върнато за ново разглеждане от различен състав на първоинстанционния съд поради преднамереност на съдията и един от правосъдните заседатели.

Процесът през днешния ден стартира изначало, само че протече по същия метод, както при предходното дело, а точно с разпит на няколко очевидци и част от движимостите лица, изготвили експертизите.

Заседанието бе белязано от новите показания на единствения очевидец, участвал на сбиването във съдбовната нощ - майката на Стоил Терзиев. 

Възрастната жена даде разнообразни показания от предходните си. 

" Целият ден брачна половинка ми беше на открито, извикан по работа. Прибра се към 18 часа вечерта, беше пил, приличаше на несъответстващ. Купил си бе мастика от 200 гр., изпи я и легна да спи. После пристигна синът ми и той си бе купил една бутилка 700 гр. мастика и стартира да пие. Мъжът ми пожела да излезе от стаята, само че синът ми не го пускаше. Застана пред него.

Мъжът ми стана от дивана и му удари една глава в тялото. После синът ми посегна с ръката и го бутна на дивана. При рухването мъжът ми го хвана за якето и му скъса джоба. Синът ми видя това, ядоса се и се сбиха поради скъсания джоб на якето. Опитах се да ги разтърва, само че не можах. Видях няколко минути от багра и излязох ", сподели през днешния ден пред съда Димитрия Терзиева.

Съдебният състав откри огромно несъгласие в спомените на дамата и се наложи да бъдат прочетени показанията й от предходния съдебен процес, досъдебния развой и първичния полицейски разпит. 

При тях майката показва друга дата, механизъм на абсурда и дава доста по подробни обяснения, какви са били ударите от страна на сина й към татко му и къде.

" Мъжът ми падна обратно, хвана го за якето и го скъса. Стоил му налетя с юмруци и плесници. Седна от горната страна му и го удряше по лицето и гърдите, без да стопира. Мъжът ми викаше " Спри, стой ". Аз дърпах Стоил, само че той беше като озверял и не спираше да го удря ", е споделила майката при първичния си разпит.

В последна сметка тя се отхвърли от всички предишни нейни думи и бе безапелационна в зала, че казаното през днешния ден е правилно.

Съдия Миглена Маркова неведнъж попита майката каква е повода за коренната смяна в показанията й. Жената посочи, че тогава е била в потрес и под афект от случилото се, а през днешния ден споделя истината.

" Вие твърдите, че мъжът ви е нанесъл удари на сина ви, а по тялото му няма установени удари. Може ли да ми обясните това? ", попита представителят на държавното обвиняване, само че въпросът му не бе позволен от съда.

" Не съм видяла синини от удари, а и да съм видяла, не си припомням ", добави тя.

По-рано през днешния ден бе разпитана доктор Гергана Филипова, която е част от екипа на " Спешна помощ " и е намерила потърпевшия, лежащ на плочките в двора на къщата минути след случая. Тя показа, че образно мъжът е бил с подпухнало лице, като от пердах и е имал синини под очите.

" Синът му стоеше до него и го гледаше безучастно. Мъжът не беше контактен, не говореше. "  

Вещите лица, които са направили тройна съдебно-медицинската експертиза на натрупа на потърпевшия, прецизираха, че контузиите му са били от нанесени удари с юмруци, стъпало или с материалното доказателство - крайник на маса.

Очаква се по-късно подсъдимият Стоил Терзиев, както и неговата сестра да бъдат разпитани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР