Искам да ви уведомя, защото това би трябвало всички да

...
Искам да ви уведомя, защото това би трябвало всички да
Коментари Харесай

Премиерът: Изнесохме 190 човека от Украйна

„ Искам да ви уведомя, тъй като това би трябвало всички да ни интересува най-вече, че нощес, до момента в който някои може би са се упражнявали по реторика, сме изнесли 190 индивида от Киев. Успяхме да го създадем. Имахме дребен прозорец, успяхме да ги изкараме с рейсовете. И това е изключително значимо, тъй като сега има над 40 -километрова линия от въоръжени сили, които вървят към Киев. Това стана с помощта на военачалник Венев и Министерството на външните работи. Успяхме да се свържем с киевските служители на реда, съумяха да създадат зелен кулоар и в последния миг безусловно успяхме да ги изкараме.

През нощта рейсовете се движеха на разстояние един от различен, с цел да не се намерения, че е боен ескорт и през днешния ден 190 българи са в сигурност. Това се случи с помощта на службите и институциите, които не спаха цяла нощ “. С това се похвали министър председателят Кирил Петков във връзка евакуацията на български жители от Украйна.

„ Имам една персонална молба към вас. Моля ви, бъдете деликатен с изрече, когато говорите за евакуацията на хората от Украйна. Не използвайте думата „ изнесли “. Пожелавам ви да не се постанова да изнасяме никого оттова “, направи му забележка депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен външен министър Екатерина Захариева, имайки поради, че става въпрос за живи хора.

Малко по-късно ръководителят на Народното събрание Никола Минчев също поправи премиера, че верният израз в действителност е „извели“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР