Искам да ви споделя няколко важни неща, които Алексей се

...
Искам да ви споделя няколко важни неща, които Алексей се
Коментари Харесай

Юлия Навалная за The Washington Post: Путин не е политик, а гангс...

Искам да ви споделя няколко значими неща, които Алексей се опитваше да каже през всичките тези години.

За да успехите Путин или най-малко съществено да го накажете, би трябвало да сте наясно с кого си имате работа. За страдание прекалено много хора на Запад към момента го възприемат като законен политически водач, спорят за неговата идеология и търсят политическа логичност в дейностите му. Това е огромна неточност, която поражда нови неточности и оказва помощ на Путин да мами съперниците си още веднъж и още веднъж.

Владимир Путин не е политик, а разбойник. Алексей Навални стана толкоз прочут в Русия и толкоз ненавиждан от Путин, тъй като през цялото време на своята битка той приказва за Путин и неговото обграждане като за бандити, които са завзели и употребяват властта само в името на личното си обогатяване и осъществяване единствено на персонални упоритости.

Погледнете на Путин като водач на мафиотска формация - и ще разберете неговата свирепост, неговия цинизъм, склонността му към насилствени дейности, любовта му към вулгарния разкош и готовността му да лъже и убива. Всичките му приказки за вяра, история, просвета и политика могат да подведат западния фен. Но в Русия всички знаят, че бандитите постоянно са обичали да носят огромни кръстове, да театралничат в църквите и да се показват за борци за най-висшата правдивост и обичайни полезности, които съгласно тяхното схващане се свеждат до жестокия кодекс на професионалните нарушители.

Погледнете на Путин като водач на мафиотска формация – и ще разберете по какъв начин да го накажете и да ускорите края му. За незаконните водачи статусът е доста значим – както в бандата им, по този начин и във външния свят. За страдание Путин взе властта в Русия и там може да се разгласи за законен президент или даже да бъде коронясан като правоприемник на съветските царе. 

Но за какво демократичните страни не престават да признават неговата незаконна власт за законна?

Защо международните водачи, определени на почтени избори, се слагат на същото равнище като престъпник, който манипулира избори от десетилетия, убива, затваря или прогонва всичките си критици от страната, а в този момент също е отприщил кървава война в Европа, като атакува Украйна?

Не ви давам обещание, че отводът да се признаят резултатите от президентските избори през март 2024 година ще докара до неотложен провал на режима на Путин. Но това ще бъде значим сигнал за съветското гражданско общество, за елитите, които към момента са лоялни на Путин, и за целия свят. Сигнал, че Русия не се ръководи от приет от всички президент, а от ненавиждан и обществено наказан нарушител. Само тогава освобождението от Путин, даже за хората, които му остават лоялни, ще наподобява като единствен излаз от безизходицата и връщане към естествения стопански и политически живот.

Парите са доста значими за незаконните водачи. Путин е изцяло апатичен към страданията на елементарните хора както в Украйна, по този начин и в Русия. Той малко се тревожи за положението на съветската стопанска система - стига да има задоволително пари, с цел да поддържа армията, наказателните служби и да обогатява себе си и своите сътрудници. Единственото нещо, което наранява Путин, е лишаването от приходи за него, фамилията му и близкия му кръг.

Може би към този момент няма да е допустимо да се доближи със наказания до самия Путин. Но е допустимо да лиши от откраднатото най-близкото му обграждане, управлението на неговия режим и проводниците на неговите решения на място. Лишете гангстерите от парите им и те ще изгубят лоялността към водача си.

Ето за какво приканвам за оптимално разширение и деликатно използване на глобите против всички повече или по-малко забележими систематични политици, „ предприемачи “, свързани с Путин, публични лица и сили за сигурност в Русия. Лишавайки хиляди авторитетни персони от режима на Путин от техните капитали и имущество, вие ще създадете действителни предпоставки за вътрешно разединение и следващ провал на режима на Путин.

За да не преживее режимът на Путин нова рецесия, в това число такава, породена от военни неуспехи в Украйна, е значимо да се помогне на тези сили, които не престават да се съпротивляват вътре в Русия. 

Не вярвайте, че в Русия никой не се съпротивлява на Путин и всички поддържат неговата война. 

В Русия е открита строга тирания. Броят на политическите пандизчии в съветските затвори е три пъти повече, в сравнение с по време на битката на руската система с дисидентите и отказниците. Правата на индивида са нарушени, няма независимост на словото и опция за митинг.

Но даже и в такива сложни условия народът на Русия намира способи да се разгласи срещу репресивния режим. Всяка опция за легално изложение на недоволството се трансформира в всеобщ митинг. 

Погребението на брачна половинка ми в Москва да вземем за пример се трансформира в многодневен митинг. Въпреки всички старания на управляващите, десетки хиляди хора посетиха гроба му, покривайки го с цветя. Хората знаят, че наказателните служби на режима записват всички участници в сходни акции и те могат да бъдат осъдени по-късно, само че въпреки всичко го вършат и освен в Москва, само че и в цяла Русия.

Последният апел на брачна половинка ми към руснаците е да вземат участие в акцията „ На пладне против Путин “. Същността му е, че съперниците на Путин идват в изборните секции по обед на 17 март. Целта на тази акция не е да повлияе на резултатите от гласуването, които по този начин или другояче ще бъдат фалшифицирани и да не поддържа някоя от марионетките на Путин, позволени до изборите. Алексей искаше това да бъде общоруска протестна акция, демонстрираща фалшивостта на изборите на Путин и готовността на съветското гражданско общество да продължи съпротивата.

Призовавам западните политически и публични водачи да оказват помощ на всички съветски жители, които се съпротивляват на режима на Путин. Призовавам ви да чуете гласа на свободна Русия и най-сетне да заемете кардинална позиция по отношение на Путин – да не признавате резултатите от подправените избори, да не признавате Путин за законен президент на Русия.

Светът най-сетне би трябвало да разбере, че Путин не е този, за който се показва. Всъщност той е грабител, тиранин, военнопрестъпник и палач.

 

The Washington Post, Юлия Навалная

Превод: ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР