Искам да ви кажа две неща, които се случиха тази

...
Искам да ви кажа две неща, които се случиха тази
Коментари Харесай

Делян Добре във Варна: В Плана за възстановяване и устойчивост има две изречения, които ще съсипят българската енергетика

Искам да ви кажа две неща, които се случиха тази седмица. Първото е, че в четвъртък в пленарна зала и в бюджетна комисия навредихме на бюджета единствено за един ден с 3 милиарда лв.. - пари, които ще усилят недостига, пари, които ги няма, пари, които ще би трябвало да намерим посредством дълг. Включихме спомагателни позиции, които да са с понижено Данък добавена стойност - с 9 %, приехме спомагателни разноски с 2,3 милиарда лв.. Ако бъдат признати в зала, това значи, че влошихме бюджета с 3 милиарда лв..
 
Новият дълг или увеличението на дълга е в размер на 38 милиарда - това е що се касае за последните 37 година е имало 24 държавни управления, които са изтеглили сумарно 37 милиарда, а ние за пет години ще изтеглим 38 милиарда нов дълг.  Това, което направиха " Промяната " има последствия и след тяхното премахване от властта. Към тези 38 милиарда би трябвало да прибавим и тези 3 милиарда, които за три години са 9 млрд, т.е. стават 47 милиарда лв..
 
В Плана за възобновяване и резистентност има две фрази, които ще съсипят българската енергетика. " Целта за намаляването на излъчванията би трябвало да бъде реализирана до 2026 година ", цитира ПВУ той.  Ако осъществим това значи, че стопанската система ще се свие с 4 % - това е сравнимо със международната финансова рецесия и Ковид рецесията. Това е народен проблем, не е районен за Старозагорска област. Пряко наранени са 96 000 души, а останалите без работа ще усилят безработицата с 30 %. Вчера предложихме да се свика Консултативен съвет при президента. 
 
Третото нещо, което желая да ви кажа, че идната седмица ще гласуваме три законопроекта, свързани с " Лукойл ". Първият е, че според дерогацията на Европейска комисия, не може да се изнасят нефтопродукти от съветски нефт. Вторият законопроект е назначението на необикновен шеф в предприятието. Това не е национализация, само че с цел да подсигуряваме, че то ще продължи да действа, ние ще поемем действен надзор при екстрена обстановка.
 
" Защо надплащаме 1 лева за горивата? Покрай войната в Украйна съветският нефт падна цената му. Но това рухване на цената цялостни единствено джобовете на Лукойл и Литаско, а изпразва нашите. Това е мотивът за третия закнопроект, който ще внесем. Този 1 лева да го взема страната и да го влага във Фонда за енергийна сигурност и средствата събрани от Лукойл да се върнат на потребителите ", изясни Добрев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР