Искам да уточня, че при съгласуването на протеста с мен,

...
Искам да уточня, че при съгласуването на протеста с мен,
Коментари Харесай

Кметът Терзиев: Отговорността за протеста е на организаторите и МВР

Искам да уточня, че при съгласуването на митинга с мен, нито една от виновните институции не даде знак, че се чакат провокации и проблеми, показва той. И прецизира, че единствено при такива сигнали, информации и упования от органите на реда, кметът може да не съгласува събитието.

Той показва, че е бил директен очевидец на това, което се случи в центъра на София по време на декларирания като кротичък митинг и дефинира гледката като " травматична ".

" Най-грозното е какъв брой доста хора бяха ранени. Даже след края на митинга срещах из улиците жители, които бяха потърпевши. Това, което мъчно ще заличим, е неприятното чувство от проявената експанзия. От това, че митингът остана кротичък единствено на хартия и пострадаха хора ", написа кметът.

" Болеше ме и като жител, и като кмет на София да виждам по какъв начин всичко към нас се унищожава, опожарява и чупи съзнателно ", разяснява още той.

Още нощес подредих регионът да бъде изцяло възобновен, отбелязва Терзиев и изяснява, че спешните екипи на Столичната община са били на терен цяла нощ, а чиновниците им не са се прибрали при фамилиите си, с цел да се погрижат за възобновяване на вредите.

Над 80 детайла от градската инфраструктура са с открити вреди след вчерашните събития - счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за колела, показва Терзиев. Опожарен е и автомобил на общинската полиция.

 

Столичната община ще изиска от уредника на митинга да възвърне вредите по обществената инфраструктура, декларира още кметът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР