Искам да ти благодаря, България, за подкрепата и защитата на

...
Искам да ти благодаря, България, за подкрепата и защитата на
Коментари Харесай

Денков и Зеленски подписаха Декларация за европейска интеграция на Украйна

„ Искам да ти благодаря, България, за поддръжката и отбраната на нашите хора “.

Това съобщи на брифинг в Министерския съвет президентът на Украйна Володимир Зеленски след среща с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е защитница, съперник на политиката на геноцид, която Русия води срещу нашата самостоятелност “, добави президентът на Украйна.


Стопкадър/ Министерски съвет

Независима и суверенна Украйна е основна за евроатлантическата сигурност в района.  Това съобщи от своя страна министър председателят акад. Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция.

„ България е поредна в поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, тъй като сме уверени, че самостоятелна и суверенна Украйна е основна за евроатлантическата сигурност в района. Русия би трябвало да се изтегли абсолютно в нейните интернационално приети граници, както и да понесе съответната отговорност “, съобщи Денков.

В програмата на визитата на Зеленски следва среща с президента Румен Радев.

След това украинският водач ще се срещне и с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО.

По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество, добавя Българска телеграфна агенция.

Преди това министър председателят на България акад. Николай Денков и президентът на Украйна Володимир Зеленски подписаха в Министерския съвет Съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна.

Министрите на енергетиката на двете страни подписаха меморандум сред министерствата на енергетиката на България и Украйна за съдействие в региона на енергетиката, добавя Българска телеграфна агенция.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР