Искам да споделя с българските граждани, че това, което се

...
Искам да споделя с българските граждани, че това, което се
Коментари Харесай

Стефан Янев: Аматьори се правят на политици и искат да ме отстранят, ползват авантюристичен и незрял подход

Искам да споделя с българските жители, че това, което се случва, че решенията, които следва да бъдат взети, не са в полза на България. Нещо повече - рискови са за страната ни ". Това написа в персоналния си профил във Facebook довечера министърът на защитата Стефан Янев. Обект съм на грозна, несправедлива и подмолна политическа офанзива, която цели на поста министър на защитата да бъде подложен по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи човек, добавя той. Това щяло да е реализирането на сюжет, поставящ под риск националната ни сигурност.

" Целта на моите " сътрудници " и критици е ясна. Целта, несъмнено, не е просто да ме дискредитират в личен проект. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на защитата за някой, който е по-, да го кажем по този начин, по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи при определянето на българския политически дневен ред, в това число във връзка с военната сфера и решенията, които се взимат там ", прибавя Янев.

Оскандаленият министър на защитата е подложен на рецензии, в това число от представители на партиите, които са част от ръководещата коалиция, поради свое изявление в първите часове след съветското нахлуване над Украйна. В него той прикани публицистите да не употребяват фриволно термина " война ". Бившият длъжностен министър председател уточни, че съветският президент Владимир Путин деликатно заобикаля потреблението на думата " война ", с която другояче се борави много фриволно.

" Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на огромните. И тук дори не е от голяма важност дали повода е, че дилетанти се вършат на политици или се пробват да капитализират посредством политиката. Българските жители заслужават да бъдат представлявани съответно в държавната власт. Авантюристичният и неузрял метод е извънредно рисков, изключително предвид на военния спор в Украйна, неговите измерения и евентуални последици ", продължава с претенциозните заявки Стефан Янев в поста си, с което непосредствено и доста остро, въпреки че не го загатва поименно, се нахвълря против премиера Кирил Петков.

Ето и цялата обява на министъра на защитата във Facebook:
Уважаеми сънародници,
Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа офанзива – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни ползи са безспорна неистина. Отправна точка за всяко мое решение и деяние е бил единствено и само българският народен интерес – това, което е положително и вярно за родината ни и което ще запази държавността в тази изключително тежка обстановка, в която се намираме през днешния ден. А тя явно ще става и още по-тежка. Но в политиката е по този начин. Истината не е доста значима. По-важна е интерпретацията, която, в случай че е добре финансирана, напряко подменя истината. Целта на моите " сътрудници " и критици е ясна. Целта, несъмнено, не е просто да ме дискредитират в личен проект. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на защитата за някой, който е по-, да го кажем по този начин, по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи при определянето на българския политически дневен ред, в това число във връзка с военната сфера и решенията, които се взимат там.
Реализирането на сходен сюжет, съгласно мен, слага под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разсъдък, а единствено надълбоко притеснителна безредица и по какъв начин беше... " тежка некомпетентност ", желая да споделя с българските жители, че това, което се случва, че решенията, които следва да бъдат взети, не са в полза на България. Нещо повече – рискови са за страната ни. Опасни са, тъй като следствията – стопански, финансови и обществени, ще се стоварят скоро със страшна мощ и тогава сигурно ще има оставки, само че към този момент не и работещи решения.
Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на огромните. И тук дори не е от голяма важност дали повода е, че дилетанти се вършат на политици или се пробват да капитализират посредством политиката. Българските жители заслужават да бъдат представлявани съответно в държавната власт. Авантюристичният и неузрял метод е извънредно рисков, изключително предвид на военния спор в Украйна, неговите измерения и евентуални последици.
България няма потребност да показва проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България би трябвало и съгласно мен е длъжна да показва позиция в отбрана на националните си ползи. Длъжна е да отбрани правата на своите жители, да подсигурява тяхната сигурност и успокоение, просперитета на българската страна. Всъщност задачата е една – да съхраним своята държавност, своята просвета и национална еднаквост. За същинските българи тези полезности не подлежат на компромис. Когато залогът е България, би трябвало да сме в положение да можем да преодолеем разликите си и да работим дружно за нейното благоденствие. Да можем да се обединим в името на Родината – персони, партии и гражданско общество!
Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа обстановка. Отговорностите ми на министър на защитата не го допускат. Доколкото оставката ми е въпрос към този момент само на процедура, разгадавам на съдружните " сътрудници " и политическата мощ, която сякаш ме поддържаше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е проява на волята на парламентарното болшинство и индикация за политиката, която ще се организира отсега нататък, подкрепени със съответната ясна, уповавам се, обосновка. Ще е добре българските жители да чуят претекстовете, след което ще имат и опцията да проследят какви решения ще се взимат в областта на защитата.
Благодаря на всички, които ме подкрепяха досега и които не престават да ме поддържат.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР