Искам да се извиня на онези български граждани, които са

...
Искам да се извиня на онези български граждани, които са
Коментари Харесай

Константинова: Извинявам се на всички, които са се почуствали засегнати от думите ми

" Искам да се извиня на тези български жители, които са се почувствали наранени от думите ми. Това не е била моята цел ". Това разгласи вицепремиерът Калина Константинова по време на чуването ѝ в Народното събрание по отношение на прекратяването на акцията за пренасяне на украинските бежанци от хотелите по Черноморието в държавни почивни бази в страната.

Константинова уточни пред депутатите, че най-важното и най-трудното нещо, което са постигнали е, че всички тези десетки хиляди хора да имат обезпечен покрив над главата си. Тя благодари на екипа на Кризисния щаб и на всички институции за напъните и посветеността през последните месеци.

„ Този екип ми дава опцията да застана пред вас и да заявя: Справихме се с предизвикателство, което България в никакъв случай не е срещала. Нито за секунда не позволихме даже да се доближим до тежка филантропична рецесия и хора на улицата, а рискът от това беше огромен”, сподели Константинова.

„ В днешния ден, когато почитаме паметта на Ботев и починалите за свободата на България, повече от всеки път е значимо да си напомним, че делата приказват повече от думите”, сподели тя.

„ Истината е, че България даде най-хубавата и качествена грижа. Навсякъде, във всяка друга страна те са в палаткови лагери. Тук тази глъка въздух, която им дадохме през програмата за хотелиерите с изключение на, че даде най-качествената грижа в Европа оказа помощ и за тяхната интеграция”, безапелационна беше Калина Константинов

От местата си в зала депутатите от ГЕРБ, по чието искане вицепремиерът се яви на чуване в пленарната зала, подвигнаха листове с надпис " оставка ". Заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов насочи молба към тях с думите: " Колеги, разбрахме посланието. Моля свалете листовете! Не сме на футболен мач! ".

От парламентарната естрада тя даде пояснение за решението за преустановяване на проекта за преместването на бежанци от Украйна в държавни бази навътре в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР