Искам да призова хората, да излязат масово и да гласуват

...
Искам да призова хората, да излязат масово и да гласуват
Коментари Харесай

Тихомир Янакиев след побоя на кандидата за кмет: Акт извън нормалността в предизборна кампания

Искам да прикани хората, да излязат всеобщо и да гласоподават за това да няма мафия във властта и заплатен избор, който да обезсилва свободата и демокрацията. Подобна демонстрация припомня методите, с които се действаше в зората на народна власт. А в наши би трябвало да сме надживели сходни прояви. Седмица преди изборите – погнусен съм. Този жанр на опасност към претенденти за разнообразни позиции за локалната власт няма общо с правилото на народна власт и приемливост, която се показва в общественото пространство от нашите съперници.

Това сподели за Дарик, досегашният кмет на Созопол и сегашен претендент - Тихомир Янакиев, от чийто екип е пребитият в дребните часове тази заран Христо Бардуков.

Към този миг, потърпевшият е изместен от интензивния бранш на бургаската многопрофилна болница в отделението по травматология. Бардуков беше пребит в дребните часове на деня от двама незнайни причинители. Следствие на ударите Бардуков е със счупено ребро и пострадвания по цялото тяло. А по случая е формирано досъдебно произвеждане.

В поддръжка на своя съгражданин пред постройката на УМБАЛ – Бургас са се събрали десетки поданици на общината, измежду които и Тихомир Янакиев.

„ Пребит е професионално от маскирани хора, напръскали са го с пикантен спрей. Бит е и с палки. Счупили са му телефона, само че в действителност го е избавил обстоятелството, че е приказвал по телефона сега на нападението “, описа още той.

От МК „ Българска социалистическа партия за България ” – Созопол също излязоха с позиция по случая, в която оповестиха, че осъждат всяко посягане върху личността. „ Когато към претендент за кмет в хода на предизборна акция е проявена такава свирепост, дефинираме този акт като нахлуване към демократичните устои на обществото ни. Железните палки в ръцете на нарушителите са не просто опит за заглушаване на интензивността на Христо Бардуков, а поръчка към всички нас, другите претенденти и поданици, изразяващи свободно своето мнение, че идващите може да сме ние. Апелираме органите на реда, причинителите и поръчителите на това действие да бъдат издирени допустимо най-бързо и към тях да се приложи цялата мощ на закона. Това ще бъде знак към жителите на община Созопол, че правдивост има и има отпор против незаконния контингент, напиращ към локалната власт “, се написа в изказването на локалната коалиция.

Според очевидци на експанзията, присъстващи пред болничното заведение през днешния ден, евентуален причинител е конкурент на Христо Бардуков и дълготраен кмет на селото, против чиито прояви на физическа разпра преди четири години имаше сигнали и недоволства от негови родственици.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР