“Искам да предизвикам дискусия по какъв начин да се промени

...
“Искам да предизвикам дискусия по какъв начин да се промени
Коментари Харесай

Д-р Хасан Адемов: Швейцарското правило в България не работи в полза на пенсионерите


“Искам да предизвикам полемика по какъв метод да се промени швейцарското предписание, тъй като то на процедура не работи”.

Това съобщи в ефира на bTV Radio някогашният обществен министър и народен представител от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов. “Пенсионерите са тези, които използват на процедура от дребната потребителска кошница. И да осъвременяваме техните пенсии с инфлацията от огромната потребителска кошница съгласно мен е леко неразбирателство. Още повече, че растежът на осигурителния приход през последните 10 години е 2 пъти, до момента в който инфлацията се задържа, приказвам за хармонизирания показател на потребителските цени, се задържа на равнищата към 2 до 3%. Швейцарското предписание в България не работи в интерес на пенсионерите”, добави той.



“Притеснителното в обществената полемика е, че министър председателят непрестанно декларира, че няма да има пенсия под линията на беднотия. Нещо, което би трябвало да се случи с доста огромен финансов запас. Той декларира, че тези които са с пенсия под линията на беднотия, която е 413 лева за тази година, ще получат в допълнение до линията на беднотия разликата сред размера на персоналната пенсия и линията на беднотия от системата на общественото подкрепяне с подоходен аршин. Тоест в случай че дава отговор на изискванията за обществено подкрепяне, тогава ще получи тези пари. Само, че деликатният обзор на показания бюджет демонстрира, че в Агенцията за обществено подкрепяне няма спомагателен ресурс”, сподели още доктор Адемов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР