Искам да попитам защо продължаваме да сме дискриминирани по етнически

...
Искам да попитам защо продължаваме да сме дискриминирани по етнически
Коментари Харесай

Пенсионер от Пловдив: Защо щвейцарците ме дискриминират, че не съм циганин

Искам да попитам за какво продължаваме да сме дискриминирани по етнически и породист симптом във връзка с ромите? Давам елементарен образец. Отивам на доктор при джипито. Там един ром ми споделя: А при нас в "Столипиново " прегледите са без пари, споделя ядосаният пенсионер богослов Костадин Петров от Пловдив пред Марица.

Прочетете цялата му изповед в долните редове:

"Преглеждат те и даже такса там не плащаш! Навсякъде ли е по този начин? - позаинтересувах се. И се оказа, че особено за братята роми имало "адаптиране ". И това "адаптиране " тече към този момент десетилетия и те отново не са се приспособили и си живеят в гетата.

Как в "Столипиново " имат гратис здравно обслужване?

Оказва се, че някаква швейцарска фондация им плащала сметките или нещо сходно. Било план по българо-швейцарска стратегия.

Друг образец на дискриминация - един българин в случай че отиде да кара курс за специалност, би трябвало да заплати. На мен ми желаеха 400 лв. за курс за огняр. И ги платих.

А за ромите в "Столипиново " такива курсове са безвъзмездни. От къде на къде ще е гратис за тях? И с безвъзмездни курсове ли ще мъчат да ги приспособяват! Това е чиста сегрегация или расизъм - както желаете го наречете. Аз да заплащам медицински такси, а някой различен да му ги заплаща някаква фондация от чужбина. Казват, че това е целеустремено.

В момента сме повдигнали въпроса за финансирането на партиите - от кого им се заплаща и какъв брой им се заплаща. А в тази ситуация с ромите от "Столипиново " приказваме за заплащане на етнически принцип. От къде на къде някой ще идва извън и ще ги учи да не си заплащат сметките! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР