Искам да осъзнаем, че ние сме част от Европа и

...
Искам да осъзнаем, че ние сме част от Европа и
Коментари Харесай

Проф. Личева: Да бъдеш пасивен в тази ситуация е наистина срамно

" Искам да осъзнаем, че ние сме част от Европа и от НАТО и че най-сетне би трябвало да скъсаме пъпната шнур, която ни свързва с Русия и ни прави подвластни от нея ". Това съобщи в изявление за БГНЕС проф. Амелия Личева, поетеса и книжовен критик.

" Изправени сме пред една извънредно нападателна и злокобна политика на Русия в Украйна. Тя се пробва да унищожи една страна и на процедура да вкара Европа в нещо, което се надявам да не прерасне в Трета международна война. По тази причина е значимо да застанем зад идеите на неоправданите и да подкрепим една страна, която желае да опази свободата и независимостта си ", сподели тя.

Според нея позицията на България е трябвало да бъде по-ясна и по-директна.

" Много се надявах, че политиците ще се опитат да одобряват декларация, с която най-сетне да дадем някаква военна помощ на Украйна, както направи съвсем цяла Европа ", сподели проф. Личева и добави: Да бъдеш въздържан в тази обстановка е в действителност срамно.

Тя изрази страдание, че Русия е една доста диктаторска страна.

" Потресох се от социологическите изследвания там, които демонстрират, че една доста огромна част от популацията поддържа войната. Това значи, че този диктаторски режим си е приключил работата и е промил мозъците на хората ", съобщи поетесата Амелия Личева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР