Искам да кажа на водачите на леки автомобили, ако попаднат

...
Искам да кажа на водачите на леки автомобили, ако попаднат
Коментари Харесай

Пътна полиция за трафика след празниците: Тръгвайте по-рано и заредени с търпение

Искам да кажа на водачите на леки коли, в случай че попаднат в колоната, която е заради ремонта на тунел " Ечемишка " – дано да изчакат, бързо се минава през оборудването, макар че наподобява огромна колоната. Това съобщи по време на брифинг основен контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

,,Не е сполучлив вид да се употребява остарелият път като обходен маршрут, защото там сме отклонили всички тежкотоварни коли и напредването оттова е по-бавно. В региона на Владая също ще има реверсивно придвижване, обезпечени са две пътни ленти за влизане в София. Навсякъде на входовете на столицата ще има полицейски екипи, като такива ще се движат и в трафика, с цел да извеждат от придвижването нападателни водачи``, добави той.

По думите на гл. инсп. Близнаков от 23 декември до през днешния ден са били открити над 400 случая на шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

Не малко са били случаите с 3 промила алкохол, при които към този момент има некомпетентност от страна на водача, посочи Близнаков.

,,Трафикът на 1 и 2 януари беше спокоен, имаше доста малко катастрофи. Два пъти по-малко са пътните произшествия спрямо предходната година. Движението през вчерашния ден беше извънредно натоварено, такова чакаме да стане и през днешния ден, по тази причина полицейските екипи към този момент са по места в подготвеност да оказват помощ и да контролират движението``, означи още той.

За първите два дни на 2022 година тежките пътни произшествия са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е умрял, показаха от Пътната полиция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР