Искам да използвам, че медиите са тук и да кажа,

...
Искам да използвам, че медиите са тук и да кажа,
Коментари Харесай

Радев и Петков в спор за промените в Конституцията, президентът намекна ще има ли избори 2 в 1 и какъв ще е служебния кабинет

Искам да употребявам, че медиите са тук и да кажа, че още веднъж българските жители ще вземат решение по какъв начин да продължи страната напред. Много е значимо обаче при какви условия ще продължи страната напред. Аз не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщаха към този момент вследствие на измененията в Конституцията, които вие лансирахте.

Това съобщи президентът, откакто представителите на " - " възрнаха несбъднат втория мандат.

" Тесният кръг за избор на длъжностен министър-председател се стесниха още повече през днешния ден с оставката на заместник-омбудсмана. Тя беше единствената фигура, която не е близка с политическите партии. Тя беше и единствената в листата, за която можем да твърдим, че няма несъответственост. Как по този начин внезапно госпожа елена Чернева Маркова си подаде оставката? Аз останах доста изумен, че през днешния ден вие не реагирахте. Според мен трябваше да има въпроси - за какво, по какъв начин, с какви претекстове, за какво по този начин внезапно се подава тази оставка, имало ли е напън, за какво не се инициира чуване. Ако за вас това са естествени неща, то тогава не се изненадвайте, че внезапно нараства вероятността да получите политически длъжностен кабинет, който най-вероятно няма да бъде във ваша изгода ", разкри Радев. 

" Г-н президент, занапред желая да кажа, че ние няма да участваме в договарянията за трети мандат. Молбата ми е, в случай че можете да спестите едни 100 млн. лв. на българските жители и изборите да бъдат 2 в 1. Моля да положите всички старания. знам, че това не е напълно във вашите пълномощия, само че положете старания. Тези 100 млн. лв. могат да бъдат изхарчени за доста по-добри неща. Не стига, че хвърлиха страната в безпорядък и не си извършват обещанията, само че дано българския народ не заплаща и 100 млн. в допълнение ", отговори. 

" Разбирам вашата молба, само че мисля, че към този момент е късно. Аз приканих да не се одобряват недомислени промени в Конституцията. вие ги предприехте и в този момент въпросите стават доста повече от отговорите. Азще направя всичко допустимо процесът по желание на длъжностен кабинет да не прерасне в конституционна рецесия. Вие направихте по този начин, че пълномощията на президента бяха орязани - освен са служебния кабинет, само че и за опциите за насрочване на избори. Разбивам ви, съчуствам ви, само че вие направихте по този начин, че тази институция да не може да въздейства на процесите ", разгласи. 

" Искам да кажа, че измененията в конституцията бяха триумф. Всички знаем, че остарялата Конституция докара да имаме Джуджета, Нотариуси и всевъзможни приказни герои. Ние направихме едни положителни промени и дано не вкарваме всички вкупом. Нашата молба е да спестим тези 100 млн. лв. на българските жители ", прикани още веднъж. 

" Искам да кажа, че аз не сезирах Конституциония съд за измененията в правосъдната система. Но за другите промени сезирах Конституционен съд с ясното схващане, че тези промени ще доведат до рецесия, която към този момент чука на вратата ", приключи президентът, 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР