Искам да изкажа моите съболезнования на всичките близки на загиналите

...
Искам да изкажа моите съболезнования на всичките близки на загиналите
Коментари Харесай

Мутафчийски: По-тежко е отколкото по време на война, чака ни най-черният Великден! 338 заразени, 8 починали

Искам да изкажа моите съболезнования на всичките близки на починалите от ковид. Те към този момент са 8. Има нова жертва и тя е в Благоевград. По време на снощния брифинг съобщихме за 6-та жертва в Кюстендил. Това съобщи военачалник Венцислав Мутафчийски в ефира на bTV.  " Общи случаите за диагностицираните с ковид денонощие са 25, общият брой 338. Новите случаи са в Пловдив - 3, Варна - 1, Смолян - 1и в Сливен - 1. Медицинският личен състав към този момент 16 индивида. До през вчерашния ден бяха 14 ", заяви още той.  По думите му, към този момент няма приети в болница деца с сложена диагноза ковид. Всички деца, установе

ни като позитивни, са в домашни лекуване и в положително положение. До през вчерашния ден признатите в болница са 122 индивида. Новите случаи след 17:00 часа - изясняваме къде се намират. Когато сме напълно подготвени с информацията ще я поднесем в 17 часа - 59 са в София останалите са в страната, сподели още шефът на националния щаб за битка с ковид.  " Мъжът от Банско има позитивен тест. Всичките признаци на ковид. Имал е оток в мозъка ", сподели още той. 

Шефът на ВМА заяви и добра вест.  " Имаме един пациент в белодробната клиника, който беше интубиран, надяваме се на положително развиване на нещата, само че към момента е рано да се каже ", сподели той  Мутафчийски разяснява и новината, че министър председателят Бойко Борисов е поръчал немски бързи проби за COVID-19.  " Принципът на търсене е напълно друг. Все още този артикул не е на пазара. Методът е друг, той не търси антитела, като другите бързи проби ", изясни той.

По думите му, към момента сме при започване на пика на епидемията: " Предстоят ни най-тежките времена. Медиите може да са доста потребни, като дават репортажите от Италия, Испания, Съединени американски щати.

Усилията са ориентирани да се избегне лавината, която се следи там ". Апелирам към медиите да концентрират вниманието върху обществото върху тежките времена, които ни предстоят, а не върху това какъв брой елементарно се разминаваме. Всеки прави жертви, надали разходката в морската година ще усъвършенства тяхното самочувствие, най-вече те да се приберат инфектирани.  " Грипната вълна е отминала, само че се задава вълната на COVID-19 ", заяви още професорът. 

Що се отнася по кое време ограниченията може да бъдат отслабени, Мутафчийски съобщи следното: " Ситуацията е доста динамична, Италия е в пика си толкоз дълго време. Няма наклонност за затихване на нещата по никакъв метод. В Съединени американски щати се разисква карантина на цели щати. Когато се разисква отхлабване на ограниченията, би трябвало да се сложи въпроса до къде сме ние - този въпрос изобщо не е настоящ сега, сподели още Мутафчийски ". 

Той призова хората да проявят разсъдък, когато става въпрос за визитите на храмовете по време на Великден. " На път сме да преживеем най-черния Великден и заболяването няма да отсрочи своето разпространяване поради това, че е празник. Епидемията не позволява изключения. Това е незабележим зложелател и изисква готовност на обществото, с цел да се оправим.

Миналата седмица бях по-обнадежден, като гледах празните улици. Но вчерашният ден, който сподели намаляване на дисциплината, може да ни изиграе неприятна смешка ", безапелационен е проф. Мутафчийски.  Той добави, че сега обстановката е доста по-тежка, в сравнение с по време на война. 

53-годишна жена е умряла в Благоевград. Става дума за дъщерята на умрялата през вчерашния ден жена.  " Това е неприятно, тъй като се снижава възрастта на жертвите на ковид ", съобщи шефът на ВМА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР