Искам да има индивидуална оценка на увреждането и реално да

...
Искам да има индивидуална оценка на увреждането и реално да
Коментари Харесай

Тони Маринова: Хората с увреждания са бизнес, пръкнаха се НПО-та, които нищо не правят

Искам да има самостоятелна оценка на увреждането и действително да се види детето от какво има потребност. Да има помощ, с цел да мога аз да работя. Но очевидно не желаят да ни чуят. Има интерес тази система да не бъде реформирана. Хората с увреждания са бизнес. Вече ми се повръща, тъй като на всички места срещам обществено предприемачество.
Това сподели по БТВ Тони Маринова-майка на дете със „ Синдром на Даун “. Пръкнаха се доста фондации. Тези национално представителни организации обикалят по чужбина и изясняват какво вършат за нас. А те нищо не вършат. Направо ми се мълчи. Написах пост прочувствено, откакто се върнах от програмата „ Асистирано детство “. Като майка, ставам все по-зависима от това, които се случва към нас.

Дори да се одобри този закон в петък и той да влезе в действие, нищо не се трансформира. Това е добре познатият остарял закон. Пак нещата ще се случат отчасти. Ние не приказваме за действителна промяна, а за някакви пари. Нас ни отъждествяват с пари. Хората дано се замислят за достолепието и смисъла на митинга. Те не ни схващат. Не можахме да изкажем настояванията си по верния метод.

На мен ми писна да съм част от една система, която от заран до вечер да се боря и да желая естествени неща-детето ми да учи, аз да работа. Ние ще получим в този момент едни 500 лева Мен ме върнаха, тъй като съм объркала едно име в дирекцията. Сега още веднъж би трябвало да групирам един звук бележки.

Валери Симеонов освен, че няма образование. Давам на заето. Ние не сме политици, адвокати, законодатели, би трябвало да тичаме по работни групи, по митинги, да гледаш своето дете с проблем. Реално има приобщаващо обучение, само че системата е написана единствено на хартия. Никой не приказва за самостоятелна оценка на потребностите. Вече никой не е заинтригуван да се случват нещата по действителен метод.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР