Искам да благодаря на колегите от Републиканци за България, че

...
Искам да благодаря на колегите от Републиканци за България, че
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: ГЕРБ и ДПС ще си партнират на изборите

Искам да благодаря на сътрудниците от Републиканци за България, че успяхме за къс интервал от време да съберем 7364 подписа, с цел да може през днешния ден да се записваме за присъединяване в обитаемоте места, където ще бъдат извършени частични локални избори -12, от които две общини и 10 обитаеми места.
Това сподели ръководителят на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов откакто се записва за частичните локални избори дружно с административния секретар и представител доктор Виктор Серафимов, краткотрайно изпълняващия регионален координатор за София-град Петко Чамов, Любомир Методиев от младежката конструкция, както и Невена Стоянова, която е част от интензивността на дамите в партията.

„ Ние направихме регистрация за всички обитаеми места. Убеден съм, че с организацията, която тече сега ще имаме много мощно наличие, а в някои от обитаемоте места ще имаме и съответната изборна победа “, съобщи Цветанов.
На въпрос по какъв начин гледа на датата 4 април, той показа, че разногласията са доста, само че съгласно него не би трябвало да се разяснява: „ Всеки един би трябвало да се съобрази с датата от президента, тъй като това е негово конституционно право, от което той се е възползвал и всички останали политически субекти би трябвало да се подготвим и да представим най-хубавите си управнически стратегии, с цел да могат хората да бъдат осведомени “.
По думите му терзанията от датата 4 април са подбудени от неготовността и неналичието на чуваемост от страна на ръководещите и на статуквото, което ще организира изборите.

„ Всички знаем, че нямаме обединен здравен протокол по отношение на пандемията “, напомни Цветанов. Според него различен главен проблем е ограничението на опцията за гласоподаване на над 2 млн. български жители живеещи в чужбина и неналичието на чуваемост за гласоподаване по пощата, което се прави в доста от развитите демокрации.

„ За ротацията, която говорихме считам, че е наложителна, тъй като страхът, който витае сега и методът, по който бяха извършени изборите през 2019 година имаме съответните терзания “. Председателят на Републиканци за България напомни, че в община Гурково е имало операции през 2019 година на локалните избори.
Тогава там е имало операции и задкулисие на най-високо политическо равнище сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Цветанов акцентира, че ротацията е добре призната от премиера, защото по време на обиколките той ротира министрите, които го съпътстват във всяко обитаемо място.
„ Наблюдаваме и терзания, че ГЕРБ за първи път ще има опцията да прави избори за български парламент, тъй като досега не е имала тази опция и е имало опция чисто законово да бъдат сменени регионалните шефове и да се създадат избори, които най-малко до в този момент не са били успорвани и не е имало чак такова терзание или подозрение за операция и имитация. Знаем, че имаше една нечиста сделка с Костинброд, само че всички останали избори за парламент са минали по естествен, либерален път “, добави Цветанов.

„ Моите терзания са, че 2021 година ГЕРБ ще организира за първи път избори, а ние видяхме и с образците, които давам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат сътрудници и ще могат фактически да създадат това, което всички ние желаеме да не се случва. Затова приканвам за висока изборна интензивност, макар че държавното управление ще направи всичко допустимо да се заиграва със страха на българските гласоподаватели, да не даде опция да се показват бъдещите управнически стратегии на всички политически партии. Призивът ми към ръководещите и към тези, които съставляват публичните медии, чиито бюджети се образуват с налозите на българските данъкоплатци, е дано БНР и Българска национална телевизия да бъдат тези, които да дадат същинския плурализъм и опцията, която да ускори демокрацията и сигурността в тези избори “, сподели още ръководителят на Републиканци за България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР