Искахме да направим така, че като се обяви пандемична обстановка,

...
Искахме да направим така, че като се обяви пандемична обстановка,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Искахме да направим така, че да е предвидимо какво правим при пандемия

Искахме да създадем по този начин, че като се разгласи пандемична конюнктура, наложително да се разгласи пандемичен проект. Сега има подобен, само че не съществува в правния мир. Това съобщи доктор Александър Симидчиев, ръководител на парламентарната здравна комисия в границите на 45-тия парламент. Припомняме, че единствено в комисията т.е. не беше признат дефинитивно, а доктор Симидчиев изрази неодобрение, че не е съумял да докара нещата до край.
Ако имахме такова нещо, щеше да е доста предвидим контролът на пандемията, има вяра пулмологът. Дали Националният действен щаб (НОЩ) е работил добре – нямаме ясни критерии. Загасването на всяка вълна може да бъде обяснена с добра работа на НОЩ, само че и просто с натурален развой на затихване, независещ от налаганите ограничения, по думите на доктор Симидчиев. А НОЩ е единствено съвещателен орган, напомни той.
 Падат още ограничения: Без зелени коридори в магазините, заведенията за хранене работят колкото желаят Падат още ограничения: Без зелени коридори в магазините, заведенията за хранене работят колкото желаят
От 1 май, събота, отпада условието магазините за хранителни артикули да обезпечават „ кулоар “ за извършване на покупки на възрастни хора...
Никой не е приказвал с мен да стана длъжностен здравен министър, уточни доктор Симидичев пред " 120 минути " на bTV. Той предизвести, че в този момент към момента не сме достигнали най-ниското равнище, което бяхме достигнали сред втората и третата вълна. Затова той се застъпи да има последователност сред НОЩ и идната конструкция, която да се занимава директно с оперативната активност по преодоляване на пандемията.
Вирусът не се въздейства чак толкоз доста от температурата на околната среда – в Индия температурата в този момент не е доста по-различна, в Бразилия също не беше. Трябва да следим, да имаме ясни критерии и да реагираме, уточни доктор Симидчиев. Според него, най-важно е да има районна реакция и то на база просвета – другояче единствено си играем на " иди ми – дойди ми ". Той предложи и да имаме проект да не допуснем всеобщо разпространяване на, най-много що се отнася до надзор по летищата преди всичко.
Симидчиев изясни, че в късото време, до момента в който е бил народен представител, си е дал сметка какъв брой доста е липсвал парламентарен надзор при предходното ръководство. Той не се ангажира с твърдо решение дали отново ще се кандидатира за народен представител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР