Исках да сменя министъра, защото мислех, че не се разбират,

...
Исках да сменя министъра, защото мислех, че не се разбират,
Коментари Харесай

Борисов: Явно средствата за хората с увреждания не се разпределят правилно

Исках да сменя министъра, тъй като мислех, че не се схващат, само че щом го харесват, да остане. Ще стигнем досега, в който ще отпуснем повече пари за хората с увреждания, само че би трябвало да съм сигурен, че ще отидат където би трябвало . Това разяснява министър председателят Бойко Борисов пред публицисти по отношение на митинга на майките на деца с увреждания и еднодневната оставка на обществения министър Бисер Петков.
„ Отделят се големи средства, очевидно не се разпределят вярно. Помолих ги и ще ми създадат проект. Когато са подготвени, ще седнем и с министрите, с цел да забележим за какво толкоз доста пари се заделят от бюджета за опазване на здравето, и за ТЕЛК-ове, и за инвалидни пенсии, и за обществените служби, и най-после излиза, че те не стигат до хората, има недоволни” , разяснява Борисов.
По думите му въпреки до този миг всички да споделят, че казусът не е до парите, съгласно него става въпрос и за повече пари.
„ Толкова доста пари никое държавно управление до момента не е давало, колкото в моето правителство”, не пропусна да изтъкне Борисов.
Той сподели още, че е бил представен неточно по тематиката, когато я е коментирал при визитата си в Израел (когато съобщи, че желае въпросът за хората с увреждания да му се " махне от главата " - бел. ред).
Сподели с товите другари
По-рано през днешния ден без резултати мина срещата на протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсмана със обществения министър. Бисер Петков даде обещание, че ще показа финансовите параметри на Закона за персоналната помощ, препоръчан от Мая Манолова, само че това съгласно нея не се е случило.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР