Иска ми се намерението на новата коалиция да смени главния

...
Иска ми се намерението на новата коалиция да смени главния
Коментари Харесай

Хаджигенов: Добрите намерения могат да бъдат спънати от БСП и ИТН

Иска ми се желанието на новата коалиция да смени основния прокурор да се реализира. Това сподели Николай Хаджигенов. „ Оптимизъм е малко мощно казано, а вяра - едва. Някъде по средата. Наистина ми се желае да съумеят. Минаха 10 години в битка със спецорганите, които държаха един деспот на власт. Това би трябвало да завърши. Иван Гешев и Сотир Цацаров са единствено началото в този целия бодлив път ”, посочи някогашният народен представител.

Хаджигенов обаче счита, че положителните планове могат да бъдат спънати от Българска социалистическа партия и отчасти „ ИТН ”. „ Едните заради неразбирането си на това какво се случва и за какво са там, а другите по избрани тематики. Кога е чул някой Корнелия Нинова да каже нещо против Гешев или прокуратурата. Тя ще взе участие в промените, само че в случай че и изнася ”, добави той.

Хаджигенов даде образец с прокурор Вероника Трифонова. „ Комисията, която ръководех, имаше мнение за отстраняването ѝ от прокуратурата. Представителите на Българска социалистическа партия в комисията възразиха и гласоподаваха „ срещу ”, изясни юристът.

„ Когато доказателствата стигнаха до Кьовеши, тя върна едно изречение: „ Ние сме сюрпризирани ”. Тоест, на брюкселски език това значи: „ Те са в потрес, паднали са от столовете ”, добави Хаджигенов.

Първото съвещание на Народното събрание

„ Видях това, което чаках. Ентусиазъм от „ Продължаваме Промяната ”. Относително нов лъх, не мога да кажа пресен, от „ Демократична България ”. Тоест, те най-сетне са осъзнали, че конят, който яздят е обречен на смърт или починал. В Има Такъв Народ също се вижда, въпреки и минимално, политическо поумняване. Например - оставиха Любомир Каримански да изнесе речта и да направи декларация, което е превъзходен ход. А не както вършиха с Тошко Йорданов - това е фрапираща неточност. Българска социалистическа партия си беше Българска социалистическа партия и в случай че слушаш Корнелия Нинова, тя е направила митинга и тя е съборила Бойко Борисов ”, изясни Хаджигенов.

Подкрепата на Движение за права и свободи за Никола Минчев

„ Не ме тормози. Ходовете на Движение за права и свободи обаче би трябвало да се поясняват деликатно. Точно като слагането на Пеевски на първия чин, до прозореца вляво. Интересен ход - какво стана с войната Доган - Пеевски? Ясно е за какво Пеевски е в Народното събрание. Крие се от „ Магнитски ” - т.е., има потребност от имунитет. Той евентуално донесе договорката с Ердоган за гласовете за изборите за президент. Движение за права и свободи постоянно са били извънредно интелигентен съперник - те са най-умният съперник на искащите смяна и промяна у нас. Те ще застанат единствено на тяхната си страна ”, безапелационен е той.

Завръщането на Делян Пеевски в Народното събрание

„ Той живее в някакъв чудноват свят, счита, че ще успее да се скрие. Сега целият свят знае къде да го откри. Това е следващият сигнал към Европа и целия свят доколко корупцията е прояла българската страна. Пеевски - индивидът, който целият свят сочи с крайник, освен „ Магнитски ” е на първия чин в Народното събрание. Сериозно ”, добави Хаджигенов.

„ Според мен българската страна би трябвало да наложи глобите по „ Магнитски ” на депутата Пеевски и на Движение за права и свободи. Аз в случай че съм, ще наложа и на Народното събрание такива наказания ”, безапелационен е юристът.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР