Иск за 1 990 673 лева срещу Стайко Стайков е

...
Иск за 1 990 673 лева срещу Стайко Стайков е
Коментари Харесай

КПКОНПИ с иск за 2 млн. лв. от Стайко Стайков

Иск за 1 990 673 лв. против Стайко Стайков е внесла комисията антикорупция,съобщава " 24 часа ".
Финансова резивизя е открила фрапантно разминаване сред легалните му приходи и притежаваното имущество. Това дало съображение на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) да внесе иск за конфискация на имуществото на Стайков-младши.
Наред с жилищата му от комисията са предпочели да запорират единствено една от компаниите му - " Рент разкош мобил ". Така останалият бизнес, притежаван от сина на олигарха Миню Стайков, не е застрашен от лишаване.
Миналата седмица Стайков-младши беше задържан в брониран автомобил с въоръжени мъже. Той отказал да даде документите си за инспекция. Пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и по този начин се озовал в джипа. Още за ареста можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ. След 72 часа Стайко Стайков беше освободен.
Междувременно татко му Миню Стайков остава в ареста. Той чака началото на делото за източване на европейските аграрни фондове да стартира на 14 януари 2020г.
Съдебният развой против Миню Стайков и другите 13 упрекнати за корист със средства от европейските аграрни фондове ще стартира всъщност на 14 януари 2020 година, реши Специализираният углавен съд в разпоредително съвещание нощес, оповестиха от пресцентъра на съда. Той е със запорирани имущество и активи за 134 млн. лева от КПКОНПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР