Иск във Върховния съд в Лос Анджелис срещу компаниите Ню

...
Иск във Върховния съд в Лос Анджелис срещу компаниите Ню
Коментари Харесай

Актьорът Джерард Бътлър VS Ню Бояна Филмс в дело за 10 милиона долара |

Иск във Върховния съд в Лос Анджелис против фирмите „ Ню Имидж “ и „ Милениум Медия “ е завел холивудският артист Джерард Бътлър.

Новината бе обявена от профилираното издание " Холивуд рипортър ". Претенциите на Бътлър са за дължими 10 000 000 $ от приходите на екшъна " Код: Олимп ", сниман в София през 2012 година Касовият филм имаше доходи, които надвишиха сумата от 170 милиона $. 

Звездата твърди, че до ден сегашен продуцентите не са му изплатили нищо от чистата облага на кино лентата.

Припомняме, че " Код Олимп " споделя за нападение против американския президент. Филмът имаше и няколко продължения - " Код: Лондон " и " Код: Ангелът ".

Бътлър акцентира още, че продуцентите са в спор с Гилдията на американските режисьори за изплащането на пенсионни отговорности. В документите по делото се обръща внимание и на схемата за укриване на доходи – съгласно артиста „ Милениум “ и „ Ню Имидж “ се договарят с дистрибуторите, с цел да не се регистрират всички брутни доходи от едно заглавие, което е в ущърб на актьорите и тяхното възнаграждение на %.

" Милениум медия " към момента нямат коментар по тематиката, написа изданието " Холивуд рипортър ".

Новината идва безусловно няколко дни, откакто на нарочна конференция в " Ню Бояна " представители на българското държавно управление, измежду които министърът на културата Велислав Минеков, оповестиха, че са признати промени в Закона за филмовата промишленост, съгласно които страната ще възвръща до 25% от разноските при произвеждане на филми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР