Ирония на съдбата: Камарата на депутатите, ръководена от осъдения Ливиу

...
Ирония на съдбата: Камарата на депутатите, ръководена от осъдения Ливиу
Коментари Харесай

Румънските депутати може да са осъждани, но чистачите - не

" Ирония на ориста: Камарата на депутатите, ръководена от наказания Ливиу Драгня, наема чистачи единствено с чисто правосъдно минало "

Това написа през днешния ден в. " Ромъния либера ", откакто във " Facebook " бе публикувана публикация за работа в Народното събрание, в която се изисква от чиновниците по чистотата да имат чисто правосъдно минало.

В нея се прецизира, че се търсят петима чистачи, които ще се явят на писмен изпит на 24 август, а през септември - на вербален. На устното събеседване ще бъдат тествани " практическите им умения ".

През април 2016 година ръководителят на ръководещата Социалдемократическа партия и сегашен ръководител на Камарата на депутатите Ливиу Драгня бе наказан на две години затвор условно поради изборни злоупотреби по време на референдума за премахване от служба на тогавашния президент Траян Бъсеску.

По мотив обявата за търсене на чистачи в долната камара на Народното събрание, осведомителният уебсайт " Хотнюз " показва, че условието за чисто правосъдно минало е годно за чиновниците по чистотата в институцията, само че не и за народните представители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР