Ироничното е, че управляващата сглобка всъщност е може би един

...
Ироничното е, че управляващата сглобка всъщност е може би един
Коментари Харесай

Терзиев: Управляващата сглобка е един от най-работещите примери за демокрация за последните 30 г.

Ироничното е, че ръководещата " сглобка " в действителност е може би един от най-работещите образци за народна власт за последните 30 години. Това сподели в предаването „ Дума на годината " на Дарик радио кметът на София Васил Терзиев.

Не се харесват, извънредно разнообразни са отправните им точки, само че им се постанова да работят дружно, за взимат решения, и в последна сметка се вижда, че има резултати. Вижда се пътят към Шенген, към еврозоната. Вижда се една непоклатимост, има някакво равнище на надзор и баланс. Моята цел е това нещо да го реализираме и в Столичния общински съвет, добави Терзиев.

По думите му процесът на коалиране в никакъв случай не е лек. Въпреки, че имаме идеологически разлики с някои от сътрудниците, уповавам се това да не промени главното, за което приказваме, а точно, че ние служим на софиянци. Най-важно ми е да обещая, че ще има смяна в системата. Много от нещата, които ние виждаме като краен резултат, качеството с което се вършат, е функционалност на това по какъв начин работи системата, добави кметът на София.

Според него неналичието на общински съвет прави решаването на проблеми в София доста мъчно. Проблемите, които касаят администрацията и са свързани с финансиране, минават през общинския съвет, по тази причина доста се надявам да успеем в този много компресиран времеви интервал да се образува работещ общински съвет, добави Терзиев.

Относно премахването на Паметника на Съветската войска, Терзиев съобщи, че се надява на мястото на монумента да се появи нещо, към което всички сме обединени, нещо което е обвързвано с идеалите ни като народ, като нация, и не е непрекъснат мотив за дискусия. Имаме потребност от неща, които ни сплотяват, които са дълготрайни, добави Терзиев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР