Ирони Рейн Нахария записа четвърта поредна победа в група Б

...
Ирони Рейн Нахария записа четвърта поредна победа в група Б
Коментари Харесай

Ирони Нахария отново се оказа голям залък за Академик

Ирони Рейн Нахария записа четвърта поредна победа в група Б на Балканска лига по баскетбол. Отборът от Израел победи Академик Пловдив със 76:61 (24:15, 15:15, 18:18, 19:13) като посетител и стигна към този момент е с актив от 4 победи и загуба. Гостите демонстрираха добра отбрана, водеха от втората част на първата четвърт до края. За Академик това беше трето проваляне от 8 мача, само че тимът остава в доста добра позиция за прекосяване към Етап 2 и е съвсем сигурен в квалификацията. Следващата седмица пловдивчани одобряват Сигал Прищина в сряда, 22 декември, а идващият мач на Ирони ще бъде на 19 януари вкъщи против Ибър.

Отборите започнаха динамично рано и си размениха кошовете, с цел да имат еднакъв резултат при 11 в средата на първата четвърт. След това в границите на две минути гостите означиха 8 следващи точки, с цел да се оттеглен и съумяха да запазят преимуществото си и да поведат с 9 след първата четвърт.

По-доброто начало на второто полувреме за домакините им оказа помощ да понижат разликата до едвам 4 точки. Гостите обаче се ускориха незабавно и дадоха отговор със серия от 14-2. Академик още веднъж понижи недостига до 9 точки, откакто тимът приключи третата четвърт при резултат 7-0. Домакините продължиха да се борят и през четвъртата четвърт и понижиха разликата до едвам 4 точки преди средата. След това те даже пропуснаха няколко удара, с цел да го понижат още повече, а по-късно Ирони продължи с уверено 10-0, което бе достатътмно за победа.

Йогев Охайон и Томер Коен бяха най-резултатните за спечелилите и приключиха с по 16 точки. Алексей Чубревич също се оправи добре, като добави 11 и 7 битки.

Домакините бяха водени от Николай Николов с 14 точки и 8 битки. Васил Бачев добави 13 точки и 6 асистенции, като Антъни Гуджино означи 12 точки и 7 битки.
Свързани вести Академик се държа полувреме на равнище против Ирони, само че се срина най-после Академик удари Ямбол като посетител със мощна последна четвърт
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР