Ирландският върховен съд блокира със свое решение днес стачката на

...
Ирландският върховен съд блокира със свое решение днес стачката на
Коментари Харесай

Ирландски съд спря планираната стачка на пилоти от Райънеър

Ирландският висш съд блокира със свое решение през днешния ден стачката на водачите на Райънеър (Ryanair), планувана за на следващия ден и вдругиден в Дъблин, предадоха международните организации.
Ръководството на самолетната компания сезира съда с иск да бъде издадено разпореждане против синдиката Форса (Forsa), част от който е Асоциацията на ирландските водачи (IALPA) и който провежда плануваната за четвъртък и петък 48-часова стачка на летците от ирландското поделение на Райънеър, прецизира Ройтерс.
Мотивите за настояването са, че синдикатът не е позволил процесът по ходатайство да бъде приключен преди да бъде оповестена стачката, която съгласно компанията би нарушила съглашение сред нея и синдиката от предходната година.
Райънеър приветства правосъдното решение и прикани водачите да се върнат към договаряния и да изгладят всички различия без да бъде нарушено разписанието.
Авиопревозвачът чака през днешния ден и решение на английското правораздаване за друга стачка на водачите във Англия, планувана също за 22 и 23 август, добавя Франс прес. 
Междувременно обаче в Португалия през днешния ден стартира петдневна стачка на стюардите и стюардесите на самолетната компания в Португалия, считана за старт на плануваната вълна от протести  в Ирландия, Англия и Испания.
Райънеър е най-голямата нискобюджетна самолетна компания в Европа, обслужваща над 1100 посоки сред 160 летища в 27 европейски страни и Мароко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР