Ирландският регулатор за защита на личните данни наложи глоба на

...
Ирландският регулатор за защита на личните данни наложи глоба на
Коментари Харесай

Facebook ще плати $265 млн. глоба заради нарушаване на поверителността

Ирландският регулатор за отбрана на персоналните данни наложи санкция на Фейсбук след следствие, което разкри изтекла в интернет база от личнни данни на обществената мрежа. Тя е в размер от 265 млн. евро, като с изключение на нея компанията ще би трябвало да предприеме и редица ограничения, с цел да поправя случилото се.

Така общият размер на санкциите против софтуерния колос Meta към този момент доближава до съвсем 1 милиарда евро, оповестява " Ройтерс ". Това е четвъртата санкция, която ирландският регулатор постанова против някое от сдруженията на компанията, като към момента не се е произнесал по 13 други, които са в ход.

През септември надзорният орган наложи на дъщерното ѝ сдружение Instagram рекордна санкция от 405 млн. евро, която Meta възнамерява да апелира.

Настоящата глоба е в следствие от следствие, почнало предходната година. То е обвързвано с откриването на събран набор от персонални данни, които са били конфискувани от Фейсбук в интервала сред май 2018 година и септември 2019 година и са били предоставени онлайн.

Meta съобщи, че е оказала цялостно подпомагане в следствието и е направила промени в системите си през въпросното време, в това число е премахнала някои функционалности.

В изказване на ирландския регулаторен орган се споделя, че другите съответни регулатори на Европейски Съюз са се съгласили с издаденото решение.

" Ще продължим, до момента в който държанието в действителност се промени ", сподели ирландският комисар по отбрана на персоналните данни (DPC) Хелън Диксън.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР