Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair отменя 150 от 400 полета от

...
Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair отменя 150 от 400 полета от
Коментари Харесай

Ryanair отменя 150 полета от и до Германия, компанията плаши с уволнения

Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair анулира 150 от 400 полета от и до Германия на следващия ден, 12 септември, поради стачка на водачите и кабинния личен състав, осведоми ДПА.

Синдикатът Cockpit прикани към 24-часова стачка, която се чака да стартира в 01:00 часа по Гринуич (03:00 часа българско време утре). Както и при последните митинги, водачите и кабинният личен състав желаят нови контракти, включващи по-добри заплати и условия на труд.

Стачните планове бяха оповестени късно нощес, а през днешния ден Ryanair прикани водачите да се явят на работа, защото " към този момент предложихме локални контракти и подобрихме възнагражденията, няма опрощение за нови нарушавания в активността ".

През август водачи на Ryanair в няколко европейски страни стачкуваха, принуждавайки компанията да анулира 400 полета.

Клиентите на авиопревозвача, чиито полети бъдат анулирани на следващия ден, ще бъдат известени по имейл. Те ще могат гратис да трансферират пътуванията си за сред четвъртък и неделя (13 до 16 септември).

Компанията остро порица късото предизвестие за стачката, отбелязвайки, че това може единствено да навреди на бизнеса на Ryanair и някои от базите й в Германия, като и да докара до понижаване на самолетите и работните места на немския пазар тази зима.

Ryanair даже заплаши да свие дейностите си на някои немски летища и да уволни чиновници след апел за стачка в сряда на немския летателен личен състав, съобщи Франс прес.

" Ако тези закани за стачка не престават, то те ще доведат до стесняване на бизнеса ни в Германия и до закриване на работни места - и за водачите и са летателния личен състав най-много на вторичните немски летища, където отчитаме загуби всяка зима ", съобщи в официално съобщение шефът по маркетинга на Ryanair Кени Джейкъбс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР