Ирландският нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) обяви днес, че ще отмени

...
Ирландският нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) обяви днес, че ще отмени
Коментари Харесай

Райънеър пак отменя полети - този път 150

Ирландският нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) разгласи през днешния ден, че ще анулира 150 полета поради стачките на кабинния личен състав, планувани за петък (28 септември) в редица европейски страни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията понижи броя на анулираните полети, откакто през вчерашния ден заяви, че ще анулира 190 полета.

В официално съобщение компанията от Дъблин уточни, че ще анулира 6 % от полетите поради стачката на стюардите и стюардесите в Белгия, Италия, Холандия, Португалия и Испания.

Ирландският авиопревозвач изясни, че болшинството от чиновниците й ще работят обикновено, което ще й разреши да обезпечи над 92 % от 2400-те полета, планувани за петък.

Вчера Райънеър предвижда анулирането на 190 полета, като щяха да бъдат наранени 30 000 клиенти.

Германският профсъюз Ферди (Verdi), който съставлява към 1000 членове на кабинния личен състав на Райънеър, разгласи, че в петък в Берлин и Франкфурт в самолетната компания ще има демонстрации поради заплащането и изискванията на труд, заяви Ройтерс.

Дискусиите дали да има стачка на кабинния личен състав на Райънеър в Германия не престават, като резултатите ще бъдат оповестени на следващия ден вечер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР