Ирландските рибари, които планираха мирно да се намесят“ в руските

...
Ирландските рибари, които планираха мирно да се намесят“ в руските
Коментари Харесай

Sky News: Ирландските рибари се отказват от „мирното сриване“ на руските учения в полза на буферната зона

Ирландските риболовци, които възнамеряваха „ спокойно да се намесят “ в съветските военноморски учения в Атлантическия океан, трансформираха мнението си, оповестява Sky News. Това бе улеснено от срещата им с съветския дипломат в Дъблин Юрий Филатов, на която съумяха да се договорят за основаване на буферна зона за сигурност сред корабите. Представител на риболовците означи, че руснаците се отнасят с тях по-добре от личното си държавно управление, което просто уведомява моряците за провеждането на маневрите.

Ирландските риболовци, които се канеха да провалят съветските учения в Атлантическия океан, се срещнаха с съветския дипломат в Дъблин Юрий Филатов и съумяха да реализират компромис, оповестява Sky News. Срещата, която продължи 50 минути, беше " доста, доста позитивна ", споделиха те.

На нея страните се договориха да основат буферна зона, с помощта на която ирландските и съветските кораби ще останат на безвредно разстояние един от различен – ще ги дели зона с дължина 60-80 км.

Цялата блъсканица, която притегли вниманието на интернационалните медии, се надигна, откакто Кремъл предизвести Дъблин за проектите си за осъществяване на военноморски учения с изстрелване на ракети наоколо до териториалните води на Ирландия.

В резултат на това управляващите на страната изпратиха предизвестия до всички моряци, само че риболовците бяха доста недоволни, защото обичайните места за лов на риба могат да бъдат развалени отдействията на военноморските сили. Затова те оповестиха проекти „ спокойно да се намесят “ в ученията, като продължат риболова си в района.

След срещата с съветския дипломат, Брендън Бърн, изпълнителен шеф на Ирландската асоциация на преработвателите и експортьорите на риба, сподели, че „ е реализирано съглашение, в което има метод за взаимно битие на военноморските учения и нашия рибарски флот “. Той обаче означи, че окончателният проект за основаване на буферна зона към момента би трябвало да бъде утвърден от Москва.

Бърн сподели също, че е впечатлен от това какъв брой добре съветският дипломат е наясно със обстановката и акцентира, че руснаците се отнасят по-добре към риболовците, в сравнение с личното им държавно управление.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР