Ирландската самолетна компания Ryanair обяви, че повече няма да предлага

...
Ирландската самолетна компания Ryanair обяви, че повече няма да предлага
Коментари Харесай

Ryanair обяви, че повече няма да предлага полети на най-ниските цени

Ирландската самолетна компания Ryanair разгласи, че повече няма да предлага полети на най-ниските цени. Причината е в скока в цената на горивото. В изявление за BBC основният изпълнителен шеф на компанията Майкъл О`Лиъри сподели, че ерата на билета от €10 е завършила, написа Economy.bg.

Средната цена на билета на самолетната компания ще се увеличи от към €40 предходната година до почти €50 през идващите 5 години, само че съобщи, че има вяра, че хората ще продължат да летят постоянно, макар възходящите разноски за живот.

„ Няма подозрение, че в долния завършек на пазара, нашите в действителност евтини промоционални цени – цените от едно евро, цените от €0,99, даже цените от €9,99 – мисля, че няма да видите тези цени през идващите няколко години, “ сподели О`Лиъри в програмата Today на BBC Radio 4.

Повишаването на разноските за гориво, което покачва цените на самолетните билети, също по този начин покачва сметките за сила на семействата, изяждайки разполагаемите приходи на хората. Но шефът на самолетната компания сподели, че все пак той чака клиентите да търсят по-евтини варианти, вместо да понижават полетите. „ Смятаме, че хората ще продължат да летят постоянно. Но считам, че ще станат доста по-чувствителни към цените. “

Тъй като самолетните билети станаха по-евтини през последните десетилетия, броят на осъществените полети се усили, като повече хора вършат къси почивки в чужбина в допълнение към годишната отмора. Авиокомпании като Ryanair, Easyjet, Vueling и Wizz Air се състезават да оферират евтини услуги без непотребни разноски.

Търговските полети в този момент съставляват към 2,4% от световните излъчвания на CO2 и секторът е изправен пред напън да понижи въздействието си върху климата, в това число акции за увещание на хората да преминат към железопътен и авто превоз.

В резултат на пандемията от Covid, която съществено наруши интернационалните пътувания, хората се оказаха нетърпеливи да се върнат на борда на самолетите. Но защото търсенето на въздушни пътувания се възвърне, дефицитът на личен състав в самолетните компании и летищата докара до закъснения и анулирани полети в Обединеното кралство и в чужбина. Някои пасажери са били принудени да чакат с часове или да пренасрочат пътуването си в последния миг.

О`Лиъри сподели, че Ryanair се е справила със обстановката по-добре от други самолетни компании, тъй като е имала „ частично шанс и частично храброст “ в решението си да стартира да набира и образова кабинен екипаж и водачи предишния ноември, когато разновидността Омикрон към момента засягаше интернационалните пътувания.

През първите шест месеца на 2022 година Ryanair анулира 0,3% от полетите, спрямо общо 3,5% на British Airways и 2,8% на Easyjet, съгласно консултантската компания за въздушни пътувания OAG.

О`Лиъри сподели, че изпитва „ доста малко състрадание “ към летищата, като сподели, че знаят графиците месеци авансово и че чиновниците по сигурността, които са отговорност на летищата, изискват по-малко образование от водачите. Той упрекна летище Хийтроу, което ограничи броя на пасажерите през лятото, в „ неприятно ръководство “. Главният изпълнителен шеф на Ryanair сподели, че се „ надява “ проблемите на летищата в Обединеното кралство да бъдат решени до идващото лято, само че сподели, че Брекзит може да продължи да основава провокации при набирането на личен състав.

Ryanair е основана в Дъблин, само че обслужва стотици направления до и отвън Обединеното кралство. Излизането на Англия от Европейски Съюз се оказа „ злополука за свободното придвижване на работна ръка “, сподели О`Лиъри и прикани държавното управление да „ бъде почтено и да признае “, че това е повода за дефицита на служащи. Пазарът на труда в Обединеното кралство е „ фундаментално разрушен “, съобщи О`Лиъри и сподели, че е време Обединеното кралство да обмисли превъзмогване на „ част от нелепостта на Брекзит “. Според него приоритет за идващия министър-председател на Обединеното кралство би трябвало да бъде подписването на съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз, в това число свободно придвижване на работна ръка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР