Ирландия ще участва в тазгодишния конкурс за песен на Евровизия“,

...
Ирландия ще участва в тазгодишния конкурс за песен на Евровизия“,
Коментари Харесай

Джон Лайдън от Sex Pistols няма да дебютира на Евровизия

Ирландия ще взе участие в тазгодишния конкурс за ария на „ Евровизия “, само че няма да бъде представяна от Джон Лайдън, откакто някогашният вокалист на „ Секс пистълс “, популярен с псевдонима Джони Ротън, се провали в опита си да показа страната, написа порталът „ Дедлайн “.

67-годишният Лайдън, прочут като един от най-дивите реализатори в английската музика през 70-те по време на разцвета на пънкрока, се беше присъединил в ирландския стадий на състезанието с песента си „ Hawaii “, въодушевена от брачната половинка му Нора, която страда от Алцхаймер. 

Лайдън - може би едно от най-неочакваните имена, които в миналото са се появявали в „ Евровизия “ - изясни, че желае да увеличи осведомеността на хората по отношение на подлата болест.

Но откакто той и още пет реализатори се показаха в ирландското предаване „ Late Late Show “ в петък вечер, гласуващите фенове, както и национално и интернационално жури от музикални специалисти, предпочетоха групата „ Wild Youth " за " Евровизия "  в Ливърпул през май. 

Официалното изтегляне на жребия за тазгодишното издание на състезанието беше осъществено тази седмица и Ирландия ще се причисли към 14 други страни в първия полуфинал. Десет от тях ще се състезават на огромния край в събота, 13 май. 

Обединеното кралство - една от „ огромните пет “ страни, които автоматизирано минават към финала - е хазаин тази година от името на Украйна, която завоюва с " Оркестър Калуш " през 2022 година Англия зае второ място м. година със своя реализатор Сам Райдър, само че Би Би Си и другите сътрудници, които провеждат състезанието, увериха, че Украйна ще бъде в огромна степен хазаин по дух. Телевизионният водещ на Би Би Си Райлан Кларк съобщи тази седмица: „ Те ще имат своето празненство в нашата къща “, оповестява Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР