Ирландия се връща към пълна карантина в продължение на шест

...
Ирландия се връща към пълна карантина в продължение на шест
Коментари Харесай

Мерките се затягат: Ирландия първа в ЕС връща карантината

Ирландия се връща към цялостна карантина в продължение на шест седмици, заяви министър-председателят Майкъл Мартин. Мерките ще влязат в действие от среднощ идната сряда.

Магазините и фризьорските салони ще би трябвало да бъдат затворени, а на хората се предлага да си останат у дома.

Училищата и строителният бранш ще останат отворени, а кръчмите и заведенията за хранене ще могат да обслужват единствено храна за у дома. Здравните специалисти предложиха въвеждането на най-тежките ограничавания от равнище 5, с цел да се спре увеличението на инфекциите с в страната.

Италия вкарва вечерен час в област Ломбардия

Властите в Ломбардия получиха зелена светлина за предлагането си да наложат полицейски час поради нараствания банкет на пациенти в лечебните заведения. Той ще работи в интервала от 23:00 до 5:00 часа и ще влезе в действие от четвъртък. Средните и огромните търговски центрове през почивните дни ще затворят. Мерките в Ломбардия, където броят на инфектираните с ковид още веднъж се усилва, бяха поискани, откакто специалисти обявиха, че чакат до края на месеца броят на болните в интензивни отделения да скочат до 600 индивида.

Испания затваря област Навара
От среднощ в сряда против четвъртък цялата област Навара се затваря по сходство на Мадрид. В продължение на 2 седмици в Навара няма да може да се влиза и излиза с изключение на за работа, учебно заведение или грижа за възрастен родител.

По този метод към този момент над 6,3 милиона испанци ще бъдат принудени да живеят при строги ограничавания. Ресторантите и кафенетата стопират работа с клиенти и могат да доставят храна единствено по домовете. Магазините, спортните клубове и театрите затварят в 21.00 часа, събиранията се свеждат единствено в границите на фамилията, а публичният превоз ще работи на 50% от потенциала си.

Междувременно в Каталуния от през днешния ден денонощните магазини няма да работят от 22.00 часа вечерта до 07.00 часа сутринта. Това е идната стъпка, откакто бяха затворени питейните заведения и заведенията за хранене в опит да се ограничи пандемията.

Чехия връща носенето на маски навън
Чехия стяга разпоредбите за носене на маски. От сряда то ще стане наложително за застроените площи на градовете и общините. Изключение ще се прави, в случай че има опция да бъде спазвана отдалеченост от повече от 2 м, както и за спортовете. Досега носенето на маски беше наложително на закрито, а неотдавна и при шофиране, ако в колата има хора, които не са част от фамилията.

Учебните занятия в Румъния - напълно онлайн
Нови ограничавания са наложени и в Букурещ. От през днешния ден образователните занятия минават напълно онлайн, а носенето на маска става наложително във всички публични пространства навън и закрито. Спира се активността на кината, театрите и концертните зали, както и в закритата част на заведенията за хранене, като се изключи тези в хотелите, които ще обслужват единствено настанените посетители. Забранява се също активността на игралните зали. Мерките са за период от 14 дни.

Русия се въздържа от цялостна карантина
Въпреки с ковид , Русия няма да постанова цялостна карантина. Страната стана следващата в Европа , която взема решение да не вкара най-строгите ограничения, на фона на огромен растеж на случаите. В понеделник Русия регистрира 16 000 новозаразени. От Кремъл споделиха, обаче, че в този момент страната е по-добре готова, в сравнение с при първата вълна. Кметът на Москва също настоя, че ще се запазят сегашните ограничения, само че няма да се вкарват нови. В града има краткотрайни лечебни заведения, 30% от чиновниците в частните компании работят от домовете си, а част от учениците се образоват онлайн.

Тъжни върхове в Европа

" Смъртността от ковид може да е четири пъти по-голяма от тази при естествения грип ", споделя немски специалист. В Европа новите инфекции се усилват стремглаво. На доста места още веднъж стягат ограниченията.

Гърция

Гръцкото държавно управление одобри ограничавания, засягащи изключително района на Атина, където бяха затворени редица киносалони и концертни зали. Властите приканиха хората още веднъж да работят най-вече от у дома.

Локдаун в Израел

Само няколко часа преди Рош Хашана - еврейската нова година, управляващите в Израел оповестиха локдаун. На хората е позволено да излизат от сомовете си, само че да не се отдалечават на повече от 1000 метра от тях. Решението породи и доста рецензии. Израел към момента се възвръща от първия локдаун, който беше натрапен през март и април.

От месеци пред резиденцията на Нетаняху се организират митинги. “Смъртоносна композиция от неприятен мениджмънт, безпорядък, надменност, липса на образец и незадоволително съдействие с жителите ", по този начин журналистът Амос Харел разказва повода за недоволството на хората.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР