Ирландия със сигурност ще признае държавата Палестина преди края на

...
Ирландия със сигурност ще признае държавата Палестина преди края на
Коментари Харесай

Ирландия ще признае държавата Палестина: Кой ще последва примера ѝ?

Ирландия сигурно ще признае страната Палестина преди края на месеца. Това съобщи през днешния ден ирландският вицепремиер Михол Мартин, представен от ДПА. Агенцията отбелязва, че Ирландия и Испания разискват с други европейски страни опцията за взаимно признание на страната Палестина. 

Въпреки че 21 май беше посочен като евентуална дата, Мишел Мартин съобщи, че съответният ден остава „ плаващ “.

„ Конкретната дата е преносима, тъй като все още водим диалози с някои страни във връзка с взаимното признание на палестинската страна “, сподели още той.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лв.: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лв.: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ? 2 мин. Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ?  Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско 1 мин. Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лв.: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лв.: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ? 2 мин. Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ?  Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско 1 мин. Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско

В същото време израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че държавното управление му единомислещо е отхвърлило решението на Организация на обединените нации да насърчи признаването на Палестина.

Според Израел проектите за признание на палестинска страна са „ премия за тероризма “

„ Няма да им позволим да основат страна на терора, от която да ни атакуват още повече. Никой няма да попречи на нас, Израел, да упражним главното си право да се пазиме. Нито Общото заседание на Организация на обединените нации, нито която и да било друга организация “, сподели Нетаняху.

Право на участие в Организация на обединените нации

В края на предходната седмица Организация на обединените нации гласоподава в поддръжка и призна палестинците за отговарящи на изискванията за бъдещо пълноправно участие в международната организация, като предложи на Съвета за сигурност да „ преразгледа въпроса позитивно “. 

Съединени американски щати желаят да видят „ Хамас “ победена

143 страни поддържаха резолюцията, 9 - измежду които Съединени американски щати и Израел, гласоподаваха срещу, а 25 се въздържаха.

Девет от 27-те страни от Европейски Съюз признават Палестина: Това са България, Малта, Кипър, Чехия и Словакия, Унгария, Румъния, Полша и Швеция.

Така Общото заседание на Организация на обединените нации призна палестинците за отговарящи на изискванията за пълноправно участие в международната организация.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР