Ирландия обяви, че разследва пробив в сигурността на Фейсбук, при

...
Ирландия обяви, че разследва пробив в сигурността на Фейсбук, при
Коментари Харесай

Ирландия разследва пробив в сигурността, засегнал 50 милиона потребители на Фейсбук

Ирландия разгласи, че проверява пробив в сигурността на Facebook, при който бяха наранени близо 50 милиона консуматори, което е първият случай на използване на европейския правилник за отбрана на персоналните данни, съобщи Франс прес.

"Ирландската комисия за отбрана на данните стартира през днешния ден следствие ", което би трябвало да откри дали Facebook е извършил отговорностите си да пази данните на потребителите, се споделя в изказване на комисията.

Европейската централа на Facebook е ситуирана в Ирландия. Социалната мрежа е уведомила комисията, че вътрешното й следствие продължава и се вземат ограничения за понижаване на евентуалната опасност за потребителите.

Започването на следствието е първо приложение на европейския правилник за отбрана на персоналните данни против една от огромните интернет компании. Разпоредбата влезе в действие на 25 май и цели да отбрани информацията на европейците в осведомителната ера, напомня Агенция Франс Прес. С нея се основават ясни отговорности за предприятията при отбраната на персонални данни. Освен това европейските регулационни органи получават нови пълномощия за надзор и наказания при положение на нарушавания от страна на предприятията.

Текстът планува санкции до 20 милиона евро или 4 на 100 от облагите на предприятието, отбелязва Агенция Франс Прес. През предходната година Facebook означи доходи от над 40,6 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР