Ирландия, Испания и редица други държави членки на Европейския съюз

...
Ирландия, Испания и редица други държави членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Ирландия и Испания може да признаят палестинската държава на 21 май

Ирландия, Испания и редица други страни членки на Европейския съюз обмислят да признаят палестинска страна на 21 май, заяви националната телевизия на Ирландия, представена от Ройтерс.

В сряда вечерта RTE News осведоми, че контактите сред Дъблин и Мадрид и сред Словения и Малта са зачестили с оглед страните да признаят взаимно палестинската държавност.

Според малкия екран страните чакат гласоподаване от Общото заседание на Организация на обединените нации на 10 май, което може да докара до признаването на палестинците за пълноправни членове на организацията.

В взаимно изказване от 22 март Испания, Ирландия, Малта и Словения обявиха, че са постигнали единодушие да и първи стъпки към признаването на палестинска страна.

Испания и Ирландия от дълго време са бранители на палестинските права. Усилията идват в миг, когато растящият брой на жертвите в Газа от офанзивата на Израел за разгрома на " Хамас " провокира световни апели за преустановяване на огъня и трайно решение за мир в района.

От 1988 година до момента 139 от 193 страни членки на Организация на обединените нации са признали палестинската държавност.

Израел съобщи, че проектът на четирите страни съставлява " премия за тероризма ", която би понижила възможностите за разрешаване на спора в Газа посредством договаряния.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР