IRIS OPEN TALKS, платформата за дискусии и срещи на дигитални

...
IRIS OPEN TALKS, платформата за дискусии и срещи на дигитални
Коментари Харесай

IRIS OPEN TALKS разказва истории на успеха и възможностите, които разкрива отвореното банкиране

IRIS OPEN TALKS, платформата за полемики и срещи на цифрови запалянковци и основатели на трендове в българския бизнес, събра на първото си издание в София Тех Парк банкери, финансисти, адвокати, предрприемачи, иноватори, вложители и доста другари. С тази среща IRIS Solutions започва серия неофициални събития, на които има упоритостта да среща разнообразни групи от бизнеса с впечатляващи постижения на стартъп компании от екосистемата на Инкубатора в София Тех Парк, с цел да отвори съзнанието им за нови благоприятни условия. На първото от поредицата събития бяха показани три стартъпа, които се радват на интернационален триумф със своите разработки.

Владимир Грозданов, основател и основен изпълнителен шеф на Barin Sports, описа за основаната от компанията система за проучване лимитите на човешкото тяло по време на подготовка и съревнование. Компанията на практика няма конкуренция в международен мащаб, защото останалите компании в тази сфера оферират доста по-малко на клиентите си от нея. " Печелим всички търгове, на които се явим, просто тъй като сме най-хубави ", означи Грозданов. Barin Sports работи с някои от най-известните футболни треньори по света и у нас, които в действително време наблюдават представянето на играчите си и могат да вършат тактически промени в преследването на успеха.

Myx Robotics е стартъп, чиито притежатели преди да навършат 20 години към този момент са бизнесмени от международна големина. Създатели на Клуба по роботика в СМГ, през днешния ден те създават цифрови двойници на света към нас. Започнали с дигитализацията на кули за телекомуникационните оператори у нас и по света, през днешния ден те към този момент са цифровизирали цели градове в Западна Европа. „ Други вършат заснеманията, ние смъкваме и проучваме данните и предоставяме нужната документи. Например, можем да заснемем българската пътна мрежа, да преброим дупките, да предложим способи за оправянето им и да изчислим какъв брой би коствало това. Можем да създадем цифрови чертежи на здания и уреди от фотоси ", изясни Явор Михайлов. Той добави, че компанията се разраства амбициозно като задачата е от 17 души сега да достигнеа 70 до края на годината.
CMYC Ingredients трансформира разбирането за храната, нейните вкусови и здравословни индикатори. Базирана на научни проучвания и разбори система за хранене и основаните по новаторски технологии овкусители основават нови трендове в актуалната кухня. Украинските създатели на фууд тех стартъпа нападат сполучливо пазарите в Европа и се концентрират върху повишение на образоваността на българите за здравословния метод на живот. CMYK Ingredients и изследователският й център са упълномощени от Европейската комисия.



Първото издание на IRIS OPEN TALKS мина под знака на една съществено навлизаща в всекидневието ни наклонност - услугите, основани на отворено банкиране. Това е сферата, в която IRIS Solutions е пионер в България и сполучливо работи в Югоизточна Европа. Чрез решения, основани на отворено банкиране, към този момент може да се заплащат сметките към " Софийска вода ", може да се вършат заплащания в платформата за онлайн търговци MerchantPro, да се усъвършенства активността на счетоводителите и счетоводните отдели в фирмите. Тези решения пестят запаси и време. Значително се понижават и разноските по преводите защото парите минават от сметката на подателя непосредствено в сметката на получателя.

Гостите на форума изпробваха по какъв начин работят в реалност решенията, основани на отворено банкиране и интегрирани от " Софийска вода ", " Микроинвест ", " Nula.bg ", Fintrade и фондация bCause. Те имаха опция и да преведат средства за идея, която поддържа eкипът на IRIS Solutions " За положителното! В поддръжка на Украйна ", проведена от фондация bCause.

" Щастлива съм, че успяхме да съберем толкоз хора, отдадени на специалности с извънредно с напрежение всекидневие и динамично развиване, да ги заредим с реформаторски дух и да ги вдъхновим за още по-успешни инициативи. Успехът постоянно е въодушевяващ, изключително в стартъп средите, където работят млади и въодушевени хора. Разчитам на тези срещи от ден на ден хора, от които зависи бъдещето на цифровите разплащания, да отворят съзнанието си и да видят практическите изгоди от отвореното банкиране ", разяснява Галя Димитрова, създател и ръководещ сътрудник в IRIS Solutions.

На въпроса " Какво е отвореното банкиране? " гостите на IRIS OPEN TALKS дадоха отговор: бъдеще, опция, независимост, избавяне от монополните услуги, нови хоризонти и др.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР