Ирина Дилкинска е осъдена на четири години затвор за участие

...
Ирина Дилкинска е осъдена на четири години затвор за участие
Коментари Харесай

4 години затвор за помагач на криптокралицата Ружа Игнатова

И ровя Дилкинска е наказана на четири години затвор за присъединяване в огромна скица за измами в компанията OneCoin. Това заяви Деймиън Уилямс, прокурор в съда в Ню Йорк, представен от.

Фирмата стартира активност през 2014 година и е основана в София. Тя предлага лъжлива криптовалута със същото име посредством световна многостепенна маркетингова мрежа („ MLM “). Жертвите на схемата са подведени да влагат над 4 милиарда $. Дилкинска се е признала за отговорна в скрит план за осъществяване на машинация и пране на пари.

През март 2023 година бе обявено, че българка на име Ирина Дилкинска е екстрадирана в Съединени американски щати и ѝ е повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата OneCoin. 

Тя е работила като началник на правния отдел на компанията. В обвиняването се твърдеше, че тя е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на " криптокралицата " Ружа Игнатова. Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с OneCoin Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона $. След ареста му, тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста.

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР